FEIRING: 17. mai på Kirkeheia var et av motivene i Grimstadkalenderen 2010. I år lages det en egen quizløype i området her og andre steder i Grimstad. Foto: Privat bilde

Natteravner lager 17. mai-fest med tur og quiz

Barn, unge og voksne kan bli med på turquiz i seks ulike løyper i 11 dager rundt nasjonaldagen.

Natteravnene har i samarbeid med Grimstad Min By laget alternativt opplegg for 17. mai-feiring – spesielt rettet inn mot barn, unge og ungdom og studenter.

NATTERAVNER: Hilde B. Wallentinsen, Arne Sandberg og Herman Garshol foreviget på en runde kvelden før 1. mai. Foto: Innsendt bilde

– Godt for psyken

– Vi ønsker å vise at vi bryr oss om lokalsamfunnet. Natteravnenes målsetting som frivillig organisasjon, er å skape trygge gode og helsefremmende nærmiljø, sier Christina Bjørke Berntsen i arbeidsgruppa Grimstad Natteravn.

Hun og Anne Mette Bjørkavåg, som er leder i Grimstad Natteravn, samt Martin Svendsen i Grimstad Min By er de som har jobbet mest med dette opplegget.

Resten av arbeidsgruppa i Natteravn består av Hermann Garshol Andersen, Arne Sandberg og Atle Forsetlund Sandberg.

– I denne tiden er det som kjent et svært stort trykk på psykisk helsehelseutfordringer, ensomhet og økonomiske utfordringer og vi er kjent med at en del foresatte, barn og studenter har utfordringer også her i Grimstad, sier de.

– 17. mai er barnas dag og en gledelig dag der vi feirer et fritt Norge!

Seks quizløyper

– Vi har laget seks ulike quiz-løyper. Man må laste inn appen Fotspor på telefonen, og legge inn en kode.

Postene er lagt ut i terrenget. En post åpner seg når en kommer innenfor en radius av cirka 20 meter. Når posten åpnes, kommer det en markør på kartet som viser neste post. På siste post i hver løype må man registrer seg for å bli med i trekningen av premier.

IKKE SLIK: Det blir ikke tog i byen i år heller, men folk oppfordres til å gå ut på tur. Foto: Anne Karin Andersen

Det er ulike løyper. En for barn og barnefamilier i Grimstad sentrum, en løype for åtte-14-åringer og familier på Dømmesmoen, en for ungdommer, studenter og voksne i Grimstad sentrum, en rundtur for alle aldersgrupper, barneløype på Marivoll og løype for seks-12-åringer i Eide-området.

Alle løypene er tilrettelagt for gående, sykkel, vogn og rullestol.

11 dager

Postene er åpne fra 13. til 24. mai slik at både kommende langhelg og pinsehelga også bli med.

Det fristes med mange premier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette forteller altså Christina Bjørke Berntsen i arbeidsgruppa Grimstad Natteravn.