KLARE: Disse ser fram til å møte mange på audition. Fra venstre: Leif Gerhard Liffe Andersen, Merete Blåka, Marianne Løge og Leif Rino Müller. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Musikkteater inviterer til sin 10. audition

For tiende gang inviterer Arendal musikkteater til audition, denne gangen til musikalen Into the Woods.

Denne artikkelen er innsendt av Arendal musikkteater som har publisert tekst og bilde på sideblikk.agderposten.no:

Musikalen har musikk og sangtekster av Stephen Sondheim og libretto av James Lapine.

Into the Woods fletter sammen handlingen fra flere av Brødrene Grimms og Charles Perraults eventyr og utforsker konsekvensene av figurenes ønsker og oppdrag.

De sentrale figurene er hentet fra Askepott, Rødhette og ulven, Jack og bønnestengelen, Rapunsel og flere andre.

Musikalen er knyttet sammen av en historie om en barnløs baker og hans kone og deres ønske om å starte en familie (den opprinnelige begynnelsen i Brødrene Grimms Rapunsel), deres møte med en heks som har kastet en forbannelse over dem og deres møter med andre eventyrfigurer i løpet av reisen deres. Som i alle eventyr så ender det godt …, eller gjør det det?

24 roller

Det er som alltid en ren amatøroppsetning, men som for de tidligere oppsetningene ønsker de å ha audition for å finne fram til de som passer best til de ulike rollene.

Det er 24 roller i stykket med forskjellige utfordringer, alt fra store ledende roller og til småroller nærmest uten replikker. To av de større rollene kan passe for ungdom fra cirka 15 år.

– Ta en sjanse

I løpet av de ni årene vi har holdt på, har det vært med over 150 ulike personer på scenen, noen har kommet igjen gang etter gang, mens andre har latt det bli med den ene gangen.

– For vi må være såpass ærlig å si at det er en hobby som krever en del tid. Men om du er usikker på om du er flink nok, så tenker jeg at de som har lyst må ta en sjanse og prøve.

– For det er utrolig hva Marianne og Merete med god instruksjon og koreografi klarer å lokke fram av kvaliteter hos dem som er med, sier Liffe som er produsent i Arendal Musikkteater.

Har du lyst til å være med som skuespiller i denne eventyrlige musikalen må du ikke nøle med å melde deg på til audition.

Der møter du de blide ansiktene til Marianne Løge, Leif Rino Müller, Merete Blåka og Liffe, til sammen utgjør de det de selv kaller firkløveret i Arendal musikkteater.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Audition til Into the Woods gjennomføres 6., 7. og 8. august 2021.

Onsdagsøvelser

Øvelsesdager for Into the Woods vil være fast på onsdager kl. 18.30 til 22.00 fra august og fram til forestilling.

Fra og med medio januar vil vi også øve torsdager samt noen helger i januar, februar og mars sammen med orkesteret.

Øvelsene er på Kulturstua fram til de flytter inn på Arendal kulturhus den siste uken fram mot forestilling for sceneprøver hver dag fram mot premieren 31. mars 2022.

Påmelding: http://www.arendalmusikkteater.no/audition

Du vil motta en mail med link til noter og tilhørende MP3 fil tilpasset rollen du søker, samt en tekst for fremføring på audition.

Har du spørsmål i forhold til audition, kan du sende de til itw@arendalmusikkteater.no

Arendal musikkteater

Arendal musikkteater setter hver vår opp musikkteater med lokale amatører på Store Torungen i Arendal kulturhus.

Tidligere oppsetninger: Bør Børson jr., My Fair Lady, Sweeney Todd, Trollmannen fra Oz, The Producers, Spillemann på taket, Rockeulven, Cabaret og Spamalot.

Arendal Musikkteater ledes av:

Produsent: Leif Gerhard Andersen jr. «Liffe»

Instruktør: Marianne Løge

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Musikalsk leder: Leif Rino Müller

Koreograf: Merete Blåka

Det skriver Arendal musikkteater via sideblikk.agderposten.no.