GRAVØL: Tverdalsøen & Oppland Bayerlag legger seg selv ned etter 24 år. Foto: Åse Bertheussen

Legger ned etter 24 år

4. juni ble det avholdt gravøl på Staubø Kultursenter for Tverdalsøen & Oppland Bayerlag etter 24 års drift.

Men nå er det slutt, for venneforeningen, skriver Åse Bertheussen til Sideblikk:

– Tverdalsøen & Oppland Bayerlag (Oppland er alt utenfor Tverdalsøen) ble stiftet den 6/11-1998, etter inspirasjon fra Pilsens Venner. Noen gode kamerater møttes hos Eldrup Hansen som driver Staubø Kultursenter, hvor de smakte på diverse øltyper, og kom frem til at mørk øl falt best i smak – særlig Bayerøl.

RIKTIG: Kake hører til en nedleggelsesfest. Selv i et Bayerlag. Foto: Åse Bertheussen

6/11-1998, etter en avduking av ei kasse Frydenlunds Bayerøl, ble Tverdalsøen & Oppland Bayerlag stiftet kl 20.55.

Det ble da en forening med både damer og herrer i voksen alder som møttes 1 gang i måneden fra oktober til juni over god mat, et glass med godt øl, en god prat, allsang av ymse slag, og masse gode historier. Øl er kultur!

Bayerlaget har også hatt flere foredrag. Et foredrag og kurs med Per Inge Haavik i 1999, førte til at foreningen kjøpte inn sitt eget bryggerutstyr, som medlemmene har brukt flittig.

Medlemmene har utmerket seg. Deltakelse i NM for hjemmebrygging ble belønnet med en 10.plass i klassen for mørkt øl.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TILBEHØR: Øl-slips er ikke feil i dette laget. Foto: Åse Bertheussen

I 2009 fikk en av medlemmene en bronsemedalje i NM i klassen sterkt spesialøl.

Men det ble slik som med endel andre foreninger. Medlemmer faller fra, alderdom krever sitt og rekrutteringen stopper opp. Og da ble det bestemt å legge ned Bayerlaget.