KRIM: Hans Olav Lahlum tar med seg en krimdronning og mange lokale krimskribenter på festivalen. Foto: Bokbyen Tvedestrand

Klart for sin åttende krimfestival

Hans Olav Lahlums krimfestival skal igjen prege tvedestrandområdet.

Denne artikkelen er innsendt av Guri Idsø Viksen, Bokbyen Tvedestrand, via sideblikk.agderposten.no:

Helgen 22.-24. oktober er det igjen klar for Krimfestivalen i Bokbyen Tvedestrand! Det er åttende gang krimfestivalen arrangeres på Hotell Lyngørporten og i Tvedestrand av Folkeakademiet Tvedestrand, Bokbyen Tvedestrand og Bokhuset.

Kriminell stemning

Det er mangeårig krim- og sakprosaforfatter Hans Olav Lahlum som har stått for programmet sammen med Jan Kløvstad.

– Dette er en av få festivaler hvor publikum sitter sammen med forfatterne i alt fra måltider til quizlag. Det gir en helt kriminell stemning her ute i havgapet, foruten mange gode samtaler om både ny og etablert krimlitteratur, sier Lahlum.

Les også
Nyforelska Unni Lindell på krimfest i havgapet

Krimdronning og lokale

Blant årets forfattere finner vi Norges nye krimdronning Helene Flood, som vil presentere sin nye bok Elskeren.

Dessuten kommer stjerner som Gunnar Staalesen og Jan Mehlum, og den lokale krimveteranen Guttorm Eskild Nilsen. De lokale krimdebutantene Siri Fossing, John Unsgård, Knut Frognes og Tone Midttun blir presentert av Hans Olav Lahlum og andre i festivalledelsen.

Les også
Ole og Paul godkjente Guttorms krimbok

– Det blir også faste festivalinnslag som blodig kriminell middag, krimkviss med forfatterne på lag under middagen, sjov i sentrum med krimplott og boksigneringer, og forfatterne ser på krimhyllene i bokbyen og gir gode råd om bøkene som står der. Ta med ryggsekk. sier Lahlum.