Juletrefest i grevens tid

Rett før mye ble nedstengt igjen, rakk Hisøy-folk å få med seg juletrefest.

Denne artikkelen er innsendt av Inger Brit Skjulestad Kjøl, leder av Hisøy familiesøndagsskole, via sideblikk.agderposten.no:

Hisøy familiesøndagsskole ønsker å gi alt for sine barnefamilier! Tross korona arrangerte de juletrefest søndag 3. januar.

RØDE KJOLER: Martine og Natalie Mosvold Aslaksen koste seg på fest. Foto: Innsendt Sideblikk

Lite visste de da at Norge ville bli stengt ned igjen dagen etter. Med de strengeste koronatiltak og svært så gjennomtenkt opplegg, klarte de å gjennomføre festen!

Lederne ønsket å ha fokus på det de faktisk kunne få til denne kvelden, i stedet for å fokusere på det som ikke gikk! I fjor kom det 150 på festen, i år var maksgrensen 50!

Bukket og neiet

Juletregangen foregikk stående langs veggene med to meter langt skjerf mellom hver familie. Men på O, jul med din glede ble det både bukket og neiet og klappet i hendene! Serveringen var porsjons-tildelt. Hver familie satt ved eget bord.

De tre vise menn, som for anledningene hette Jakob, Emilie og Jo, kom som vanlig, med trygt innepakkede gaver.

De tre vise menn var også utgangspunktet for flanellograf-fortellingen «Stjernen ledet vise menn til den Herre Kristus hen».

Mange stjerner har ledet barn til Jesus også i våre dager, – om det er prester, søndagsskoleledere, faddere, foreldre, besteforeldre eller andre som har ønsket å gi denne skatten videre til nye generasjoner!

Hjerter til barnet

Barna hadde verken gull, røkelse eller myrra å gi til Jesusbarnet, men derimot utklipte hjerter som symbol på seg selv. Hjertene pakket de selv inn på deres eget bord og trippet deretter forsiktig opp og ga til Jesus-barnet i krybben!

De unge som ledet festen, Anny Cecilie, Emilie, Ask, Jo og Jakob, har gått i en så god skole og er nå så flinke at snart kan de arrangere juletrefest helt på egen hånd!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vipps til søndagsskole

Mona var sjefskokke og hadde ordnet både med mat og utallige gevinster til vippsutlodningen!

Denne innbrakte 3.450 kroner til søndagsskolens viktige arbeid, så givergleden var stor!

I det hele tatt var søndagsskolens leder, Inger Brit Kjøl, strålende fornøyd med både de unge og med alle sine medledere, Kristin, Ingebjørg, Joh, Mona og Per Helge, og med i det hele tatt å få fullført denne festen, som deltakerne tydelig satte stor pris på.

LOTTERI: Gevinstene sto klare. Foto: Innsendt Sideblikk
MATKOS: Koronavennlige tallerkener. Foto: Innsendt Sideblikk
PÅ PODIET: Jo Ellefseth, Anny Cecilie Wehus og Jakob Espolin Johnson. Foto: Innsendt Sideblikk
TRE VISE MENN: Jo Ellefseth, Emilie E. Berge og Jakob E. Johnson Foto: Innsendt Sideblikk
FEST: Folk benket seg rundt bordene på menighetshuset. Foto: Innsendt Sideblikk