Indre Torungen på pallen i Siddis Brass

I helga kunne Indre Torungen Brass Ensemble motta pokalen for en flott 3. plass i 4. divisjon der det deltok 12 korps. Dette er den beste plasseringen bandet har hatt i denne konkurransen.

Siddis Brass Festival er ved siden av NM den absolutt største konkurransen for brassband i Norge. Alle de beste bandene deltar, og det konkurreres i fem divisjoner.

Beste plass. Indre Torungen Brass Ensemble fikk i helgen sin beste plassering i Siddies brass. Foto: Innsendt Sideblikk

ITBE stilte med et ganske svingende program som tydeligvis falt i smak hos dommerne. Bandet entret scenen mens de framførte den røffe Dity Dozen-låta «Blackbird Special».

Deretter fortsatte bandet med Duke Ellingtons «It don't mean a thing» med Britt Hilde Våge som solist på eufonium, før de roet det hele ned med «Motherless Child».

Her var Agnes Gullingsrud Fjeldstad og Odd Bjørn Jensen solister på henholdsvis kornett og flygelhorn. Hele trombonegruppa fikk så vist seg fram i «Bunch O' Bones» før bandet avsluttet med storbandlåta «Sing, sing, sing».

Mye ros

Dommerne ga mye skryt til både band og solister, men spesielt ble musikalske leder og dirigent Lars Bjørnar Strengenes framhevet. Han fikk ros både for programmet, for måten han hadde innstudert stoffet på, og ikke minst for hvordan han ledet bandet på scenen.

Det andre bandet fra Agder-fylkene, Agder Brass, nådde ikke helt opp denne gangen. Bandet fikk en 11. plass i 2. divisjon. Dette sier mye om hvor høy kvaliteten er brassbandene i Norge. Eikanger-Bjørsvik vant som så mange ganger før, men denne gangen med hele 99 av 100 poeng for sin musikalske framføring.

Artikkelen er skrevet av Dag Jonssen via Sideblikk på nett

Tromboner: Samspilt kvintett. Foto: Innsendt Sideblikk