FORSVANT: Luna ble borte fra Woie i Austre Moland i Arendal i slutten av april – her sammen med Serine Evensen Høystad som savner henne fælt. Foto: Privat

Frykter at Luna ble stjålet på gårdstunet

Verken redningshunder eller andre finner spor etter hunden Luna. Eierne i Arendal føler seg ganske sikre på at hun er stjålet. Nå er dusøren doblet.

Serine Evensen Høystad og familien mistet hunden sin for et drøy uke siden. Tross stort engasjement fra mange, er hun sporløst borte.

Luna er en stor, svart flat coated retriever med rødt halsbånd.

– Det er verdens snilleste hund, og vår alle beste venn. Hun er også chippet i øret.

– Hun forsvant fra hjemme hos oss på gården vår, på Woie i Austre Moland på morgenen tirsdag 27. april. Plutselig var hun helt sporløst borte. Derfor er vi nå ganske sikre på at hun har blitt tatt, dessverre, sier Serine.

GODE VENNER: Luna har aldri satt sin fot utenfor gårdsplassen hjemme, annet enn når hun er med Serine Evensen Høystad og andre på tur. Foto: Privat

– Ingen skjønner noe

Serine Evensen Høystad skriver dette:

– Vi bor på gård, og i de sju årene vi har hatt Luna, har hun aldri satt sine poter utenfor gårdsplassen vår uten oss, aldri rømt, eller vært borte. Hun har nå vært borte i over en uke.

– Vi har lett alt vi kan, med god hjelp fra snille naboer og bekjente. Det har kommet sporingshunder fra Norske redningshunder for å søke etter henne, men hun er sporløst borte, og det er ingen som kan skjønne hva som har skjedd.

I de sju årene vi har hatt Luna, har hun aldri satt sine poter utenfor gårdsplassen vår uten oss
Serine Evensen Høystad

Stor respons

Et familiemedlem har også delt innlegg på Facebook.

– Det har fått ekstremt respons og er blitt delt nærmere 1.700 ganger bare på hans post, i tillegg til at det også har blitt delt av andre og på ulike sider, skriver Serine Evensen Høystad.

Det er ulike Facebook-sider som jobber med savnede dyr. Der er det laget en savnetplakat for hunden, også den har blitt delt mye.

– Vi er helt overveldet over responsen og all hjelp og tips vi har fått, men dessverre har det ikke ført til noen ting. Hun er helt borte.

SNØ: Luna og Serine Evensen Høystad har hatt mange kosestunder. Foto: Privat

Dusør

Familien er svært bekymret for at noen har vært hos dem og tatt henne med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det knuser oss helt. Vi har også dialog med politiet angående dette.

– Er hun stjålet, og noen prøver å selge henne videre, er det fint om flere kan være obs på dette, eller om noen plutselig skulle se henne, eller høre om noen som plutselig har fått en ny hund, som kan være vår Luna, skriver Serine Evensen Høystad som oppfordrer folk som vet noe, om å ringe familien, eller politiet.

Familien hadde først utlovet dusør på 5.000 kroner til de som kan hjelpe med å finne hunden, men har nå doblet den - for Luna, hun vil de ha hjem.