POPULÆRT TILBUD: Tove J. Kittelsen med en av de mer populære bøkene å lese. Foto: Frank Johannessen

Arendal: Har lest 260.000 sider til nå

Interessen for sommerles-kampanjen er stor, men det er plass til flere lesehester, lokker biblioteket.

– Jeg har aldri levert ut så mange lånekort på en dag, som den første lørdagen i kampanjen, sier Inger Elise Nipedal ved Arendal bibliotek.

I fjor var rett under en tredel av barneskoleelevene i Arendal med i kampanjen, som er inne i sitt tredje år i sin nåværende form.

Så langt har 626 unge lesere mellom 1. og 7. klasse registrert seg i Arendal i den landsomfattende lesekampanjen.

ATTRAKTIVE: Steiner og haitenner er blant premiene på toppnivået, som frister mange små. Spesielt de blanke steinene går unna. Foto: Frank Johannessen

Det er bare halvparten av hvor mange som var med i år, men leselysten er tydeligvis enorm blant dem som er med.

– Det er lest 260.389 sider av de barna så langt, sier sommerles-ansvarlig i Arendal, Tove J. Kittelsen. Det betyr et snitt på 415 sider pr. barn på under to uker.

Kampanjen startet 1. juni og varer til 31. august. Barna som er med kan enten lese selv, bli lest for, eller høre på lydbøker. Underveis får de digitale trofeer og fysiske premier på biblioteket som motivasjon.

UTVALG: Det er flere ting å velge mellom i premieskapet til biblioteket. Foto: Frank Johannessen

– Det viktigste er å skape leselyst og få dem til å lese mange sider. Menge er poenget, sier Kittelsen.

Hvilke bøker som er populære varierer selvsagt stort med alderen. Men grafiske romaner, altså nærmest tegneserier i bokform, er svært populært. Da kan man få mange sider uten å lese så mange ord.

– De yngste er nok de ivrigste leserne. Og mange når toppnivået. Og så har vi noen abeloneskjell som vi har kjøpt inn som er premier som trekkes blant alle deltakerne, der du har flere lodd i trekningen etter hvor mye du har lest, sier Kittelsen.