PENGEGAVE: Inger Mari Sørvig fra Gjensidigestiftelsen overrakte gavesjekken på 80.000 kroner til leder i Arendal Båtsportklubb, Hilde Sletten Tellefsen, på en klubbkveld nylig. Foto: Gjensidigestiftelsen

80.000 kr for å aktivisere ungdom

Arendal Båtsportklubb fikk 80.000 kroner for å realisere et gratis aktivitetstilbud til ungdom som faller utenfor.

Pengegaven fra Gjensidigestiftelsen ble overrakt på juleavslutningen i båtsportklubben til stor glede for de fremmøtte.

– Dette er et stort løft for klubben. Vi har vel ikke landet helt enda, sier en smilende leder i Arendal Båtsport Klubb, Hilde Sletten Tellefsen og legger til at prosjektet skal etter planen ha oppstart i 2021.

Nye lokaler

Tidligere i år leide båtsportklubben seg inn i nytt klubbhus på Havstad sammen med Raet Kystlag for å bygge klubb med fokus på aktiviteter for ungdom som vil falle utenfor tradisjonelle idretter som for eksempel fotball og håndball.

– Det skal være en god og trygg plass å være. Vi skal arrangere klubbkvelder annenhver torsdag og neste klubbkveld blir torsdag 7. januar til neste år. Håper at det er mange ungdommer som vil komme på besøk og lære mer om hva vi driver med, og som er glade i båt, fart og spenning. Kanskje er det noen som vil lære seg å mekke på båt også, sier Tellefsen og legger til at det er en åpen klubbkveld så alle kan komme uavhengig om de er medlemmer eller ikke.

Ungdom deltar

Gjensidigestiftelsen utlyste i august 50 millioner kroner for å støtte organisasjoner som ønsker å tilrettelegge for møteplasser for ungdom.

– Båtsportklubbens prosjekt får støtte blant annet fordi det kan favne ungdom som faller utenfor andre typiske idrettsaktiviteter. Ungdommen deltar selv i planlegging og gjennomføring av prosjektet, og det inkluderer alle. Dette sammen med stor dugnadsinnsats og troen på at tiltaket får lang varighet er noe av grunnen til at prosjektet fikk støtte, sier Inger Mari Sørvig