To av syklistene i et stort turfølge kolliderte søndag med en lastebil på Skaiå i Iveland. En person er sendt til sykehus i Kristiansand med luftambulanse.
To av syklistene i et stort turfølge kolliderte søndag med en lastebil på Skaiå i Iveland. En person er sendt til sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Foto: Jørund Flaa

Trafikkulykke i Iveland

To syklister er alvorlig skadet etter en trafikkulykke på riksvei 403 i Iveland søndag formiddag. Den ene er kritisk skadet og ble overført til Ullevål universitetssykehus i Oslo søndag ettermiddag.

- De to syklistene er fraktet til sykehuset i Kristiansand. Vi har ikke kjennskap til skadeomfang ennå, sier operasjonsleder Sverre Birkeland til Agderposten ved 14-tiden søndag. 

Kritisk skadet

Ved 16.30-tiden opplyser vakthavende kirurg ved Sørlandet sykehus Kristiansand at begge de to syklistene, en mann og en kvinne, er alvorlig skadet.

- Mannen var livstruende skadet ved ankomst. Han er operert og overført til Ullevål universitetssykehus nå i ettermiddag. Han var ved overførsel stabil, men kritisk skadet, sier kirurgen. 

Den andre syklisten, en kvinne i 30-40-årene, er også alvorlig skadet.

Politiets innsatsleder Inger Aurebekk Udø på ulykkesstedet søndag formiddag.
Politiets innsatsleder Inger Aurebekk Udø på ulykkesstedet søndag formiddag. Foto: Jørund Flaa
Kollisjonen skjedde i svingen hvor politibetjenten står. To syklister skal ikke ha klart svingen, og kolliderte med en lastebil som sto tilnærmet stille.
Kollisjonen skjedde i svingen hvor politibetjenten står. To syklister skal ikke ha klart svingen, og kolliderte med en lastebil som sto tilnærmet stille. Foto: Jørund Flaa
Politiet beskriver kollisjonen som alvorlig. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Politiet beskriver kollisjonen som alvorlig. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Foto: Jørund Flaa
To syklister klarte ikke svingen og kolliderte med fronten på lastebilen.
To syklister klarte ikke svingen og kolliderte med fronten på lastebilen. Foto: Jørund Flaa

- Hun er alvorlig skadet og har mottatt behandling. Hun er stabil og ligger nå på intensivavdelingen her i Kristiansand, sier kirurgen.

- Klarte ikke svingen

Politiet fikk melding om den alvorlige møteulykken klokken 10.49 søndag formiddag. 

- Melding om trafikkulykke ved Skaiå. To syklister og en bil skal være involvert. Ambulanse/politi til stedet, skrev politiet på Twitter.

Møteulykken skjedde ved Skaiå på riksvei 403 i Iveland kommune, ikke langt fra kommunegrensen til Vennesla. Etter det politiet har brakt på det rene skal de to syklistene ha tilhørt et sykkellag på rundt 15 personer, som kom syklende sørover langs riksveien.

I en lang sving ved Skaiå skal flere av syklistene i følget ha fått problemer.

Alvorlig ulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- To av syklistene klarte ikke å holde svingen og kom over i motgående kjørefelt, hvor de kolliderte med en lastebil. Etter det politiet har fått brakt på det rene så hadde lastebilsjåføren oppdaget sykkelfølget og bremset opp. Lastebilen var således ikke i fart da ulykken skjedde, sier operasjonslederen. 

Politiets innsatsleder på skadestedet, Inger Aurebekk Udø, forteller at to av syklistene er skadet.

- Det er snakk om en alvorlig trafikkulykke og den ene ble fraktet bort i luftambulanse, den andre i sykebil. sier Udø.

Hun forklarer at de to syklistene traff fronten på lastebilen i relativt høy fart. 

Sjåføren: - Bremset ned

Agderposten har snakket med lastebilsjåføren, som forklarer at han sto stille da ulykken skjedde.

- Jeg så sykkelfølget komme, bremset ned og stoppet, men to av syklistene klarte ikke å holde svingen og krasjet inn i bilen, sier han.

Vitner på stedet anslår overfor Agderposten at syklistene hadde en fart på rundt 60 kilometer i timen da ulykken skjedde.

 De to skadde syklistene er i følge politiet en mann og en kvinne i 30-40-årene.