Slo og sparket ambulansearbeider

Den 19 år gamle Frolands-jenta var på vei til sykehuset i ambulanse. Under transporten slo og sparket hun en ambulansearbeider, som ble påført hjernerystelse. Snart må frolendingen møte i retten.

Det var sent i juli 2012 at den da 19 år gamle jenta skal ha blitt voldelig på vei til sykehuset i Arendal. En kvinnelig ambulansearbeider ble påført store skader.

- Fikk problemer med synet

– NN ble påført en hjernerystelse og problemer med synet, dobbeltsyn, tåkesyn og vanskeligheter med å lese på grunn av uregelmessig krumming av hornhinnen, divergent skjeling og øyelinsens svekkede evne til å innstille seg. NN ble sykemeldt i mer enn 14 dager, heter det i tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Dennis Danielsen.

Men den nå 20 år gamle Frolands-jenta må svare for flere forhold når hun i midten av juni må møte i Aust-Agder tingrett.

- Tilgriset leilighet

På nyåret 2013 skal hun ifølge tiltalen ha tatt seg inn i en leilighet i Froland ved å knuse et dørvindu. Et bilde og genser var blant gjenstandene som ble tatt fra stedet.

Men før leiligheten ble forlatt, ble den tilgriset ved å bruke et pulverapparat og en sennepsflaske.

Statsadvokat Dennis Danielsen skriver at det kan komme påstand om at tiltalte må betale drøye 56.000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet. Det vurderes også å fremme krav om erstatning til den skadde ambulansearbeideren.