Agder politidistrikt har opprettet en egen nettpatrulje på Facebook.
Agder politidistrikt har opprettet en egen nettpatrulje på Facebook. Foto: Skjermdump fra Facebook

Politiet oppretter egen nettpatrulje på Agder

Agder politidistrikt går mandag live med en helt ny nettpatrulje. - De skal drive forebygging på Internett, sier politimesteren.

Mye av kriminaliteten i Norge flytter seg fra "gata til data", og da er det viktig for politiet å være til stede også der.

Det skriver Agder politidistrikt i en pressemelding mandag morgen. 

– Politiets samfunnsoppdrag er å forebygge og bekjempe kriminalitet og skape trygghet for befolkningen. Ved å være til stede på rett sted til rett tid bidrar politiet med å opprettholde denne tryggheten, også på nett, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg.

Her finner du politiets nettpatrulje på Facebook

- Vil være i forkant

Det nye prosjektet er plassert under  hos felles enhet for etterretning, forebygging og etterforsking (FEFE), og gjennomføres i tett samarbeid med stab for kommunikasjon i Agder politidistrikt. 

– Ved å styrke vår tilstedeværelse på nett er vi både nærmere innbyggerne våre og mer tilgjengelige for dem. På den måten skal vi bidra til å øke tryggheten i det digitale rom, sier leder av FEFE, Gordon Petterson.

Han understreker at politiet ønsker å være i forkant av kriminaliteten. 

- Barn og unge

Agder politidistrikt opplyser i pressemeldingen at man ved opprettelsen av en egen nettpatrulje for første gang åpner opp for toveiskommunikasjon med befolkningen på internett.

– Sosiale medier er et viktig møtested for befolkningen, og vi ønsker å være der for å informere og gi råd til innbyggerne våre. Ved å være til stede på nettet vil vi også kunne motta tips som kan bidra til viktig politiarbeid. Det vil skape trygghet og forebygge lovbrudd, sier Petersson.

"Politiets nettpatrulje- Agder" skal ha et særlig fokus på forebygging blant barn og unge, samt deres foreldre, opplyser politiet.