Alle politiske partier får ikke være med i politikergata under Arendalsuka, skriver Liv Heidi Arnesen (innfelt t.v.), og Ingebjørg Amanda Godskesen (t.h.) i dette innlegget.
Alle politiske partier får ikke være med i politikergata under Arendalsuka, skriver Liv Heidi Arnesen (innfelt t.v.), og Ingebjørg Amanda Godskesen (t.h.) i dette innlegget. Foto: Agderposten/Arkiv

- Hvorfor blir ikke alle politiske partier behandlet likt under Arendalsuka?

DEBATT: Under Arendalsuka finnes det en «politikergate» der de politiske partiene står samlet. Dette samler det essensielle i Arendalsuka på ett sted, så kommer alle organisasjonene utover derfra.

Men:

Alle politiske partier FÅR IKKE være med i denne politikergata. Bare partier som er representert på Stortinget får stå der, de andre partiene spres ut blant organisasjonene på andre steder i Arendal.

Hvorfor nektes de minste partienes stemme å hørt i politikergata? Det kan jo hende vi kunne bidra med noe nytt? Mange av de mindre partiene sitter jo både i kommunestyrer, bystyrer og fylkesting, men de skal allikevel ikke regnes med blant politikerne? Men Universitetet – Fagforeninger – Folkehøyskole mfl., altså «organisasjoner» får lov til å stå i politikergata. Litt vanskelig å forstå logikken til politisk ledelse i byen.

LES MER:Her får du alle sakene fra Arendalsuka

Det samme er det med «den politiske timen» på kanalplassen. Der får også bare partier som er representert på stortinget bringe frem sitt budskap. Vi andre får aller nådigst lov å si noe på teaterplassen. Vi skal for all del klare å få sagt vårt, - men vil vi virkelig ha det på denne måten??

Hvorfor blir ikke alle registrerte politiske partier behandlet likt i Arendalsuka av politisk ledelse?

Er de store partiene redd for konkurranse? Blir ikke diskusjonen bedre om alle får delta? Det kunne jo til og med hende vi sammen kommer frem til bedre ideer og nye tanker. Jo flere vi er sammen, sang vi så fint da vi var barn, jo gladere vi blir, men her blir vi holdt utenfor.

Men vi i Pensjonistpartiet mener at jo flere som trer inn på dansegulvet og tar del i rytmen, jo bedre blir dansen.

Liv Heidi Arnesen,

bystyrerepresentant, Pensjonistpartiet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingebjørg Godskesen,

1. Nestleder, Pensjonsistpartiet