Ove Gundersen (KrF) er blant dem som deltar på stemmetellingen i Froland. Han er fornøyd med de foreløpige resultatene.
Ove Gundersen (KrF) er blant dem som deltar på stemmetellingen i Froland. Han er fornøyd med de foreløpige resultatene. Foto: Marie N. Kalvehagen

Gjenvalg for Gundersen

KrF og ordfører Ove Gundersen ser ut til å gjøre det like bra som ved forrige valg. Sp følger valgvinden nasjonalt, mens Ap har fått en liten smekk av velgerne.

Da forhåndsstemme var talt opp så det ut til å bli et jevnt løp mellom de tre største partiene i Froland. Men da valgurnene var tømt økte KrF ytterligere, og får hele 29,5 prosent oppslutning.

Det er nærmere seks prosent mer enn Ap, som er det nest største partiet. Dermed gjorde KrF og ekspoliti Ove Gundersen nok et brakvalg.

– Det gikk veien, det. For vår del er det ikke lenger usikkert. Så dette er jeg kjempefornøyd med, og må bare takke for tilliten, sier Ove Gundersen til Agderposten.

Varaordfører fra Ap

Etter tellingene mandag kveld får KrF 797 (29,5 prosent), mens Ap får 623 (23 prosent), Sp 618 (22,8 prosent) og FrP 356 (13,2 prosent).

KrF og Ap ser derfor ut til å kunne beholde makta med ti av de totalt 19 kommunestyrerepresentantene.

Ove Gundersen med sin nye varaordfører, Øyvind Froland.
Ove Gundersen med sin nye varaordfører, Øyvind Froland.
Gunnar Ole Lyngroth (Sp) er fornøyd med den foreløpige oppslutningen, men håper på enda bedre tall tirsdag.
Gunnar Ole Lyngroth (Sp) er fornøyd med den foreløpige oppslutningen, men håper på enda bedre tall tirsdag. Foto: Marie N. Kalvehagen
Ordfører Ove Gundersen (KrF) var med resten av formannskapet på kommunehuset for å bidra da stemme kom inn fra valgkretsene.
Ordfører Ove Gundersen (KrF) var med resten av formannskapet på kommunehuset for å bidra da stemme kom inn fra valgkretsene. Foto: Marie N. Kalvehagen

– Vi har allerede vært i forhandlinger, og besluttet å videreføre det gode samarbeidet vi har hatt i fire år med Ap. Øyvind Froland blir derfor vår nye varaordfører, sier Gundersen.

Gundersen mener valgresultatet viser at folket er fornøyd med den politikken som har vært i Froland de siste fire årene.

 – Den politikken skal vi nå videreføre. Jeg er veldig glad for å kunne være ordfører i noen år til. Fire år er litt lite, det er noe med å få fullført ting, sier han. 

Håpte på mer

Tross et godt valg for Sp, som så langt har gått opp nesten fem prosent fra 18,1 prosent i 2015, hadde de troa på enda bedre oppslutning.

– Jeg kunne ønske vi fikk enda en til inn i kommunestyre. Men vi er det partiet som har størst fremgang, og det er jo bra. Dette er litt mer spennende enn vi setter pris på, men sånn er jo politikk, sier Gunnar Ole Lyngroth.

Lyngroth har tidligere uttalt at han satset på ordførervervet, men innrømmer at det ser litt mørkt ut. 

– Ser ut som det kan bli vanskelig for oss å havne i noe posisjoner, selv om vi ikke avskrive noe før alle stemme er talt opp, sier Lyngroth.

Ap ned

Tross varaordførervervet ser Arbeiderpartiet  ut til å ha mistet en mandat, som ved forrige valg fikk 27 prosent oppslutning og fem mandater inn i kommunestyre.

marie.kalvehagen@agderposten.no