HVIS DU GIR..: «Hvis du gir til mitt rike skal jeg ta gnageren, coronaviruset, som er imot dine barn», sa predikanten Dionny Baez, sitert av Vårt Land. Foto: Skjermdump/Visjon Norge

Visjon Norge ba om penger fra seere for beskytte dem mot koronaviruset

Den kristne TV-kanalen Visjon Norge oppfordret seere til å sende penger til kanalen. Bidrag skulle ifølge kanalen beskytte givernes barn mot koronaviruset.

– Jeg utfordrer deg til å dekke barna dine med et offer. Jeg skal be for alle disse bønnebegjærene. Hver forelder som ser på. Som en Guds profet utfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg med 2020 kroner, sa TV-predikant Dionny Baez under en sending på kanalen torsdag, ifølge Vårt Land.

TV-kanalen oppfordret seere til å gi kanalen en gave på 2020 kroner. Ifølge Visjon Norge ville gaven gi giveren beskyttelse mot koronaviruset.

Kanalen har høstet kritikk etterkant sendingen. Pastor Erik Andreassen i Oslo Misjonskirke Betlehem beskylder Visjon Norge for å utnytte folks tro på grovt vis.

– For det første utnytter man folks frykt og bruker den for å tjene penger. Det blir enda verre når det i tillegg kobles til kristen tro og man blir bedt om å teste Gud ved å gi et konkret beløp til en TV-kanal, sier Andreassen.

På Twitter har han skrevet dette:

– Dette er anti-kristendom. Grov utnyttelse av evangeliet og av sårbare mennesker. Jeg blir så sint.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)