Ivar Horneland Kristensen etterlyser at Regjeringen kommer med en plan som varer til mange nok i befolkningen er vaksinert til at samfunnet kan gå tilbake til en mer normal situasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Virke: Vi risikerer konkursras

Virke mener regjeringens lettelser av koronatiltakene har lite å si for delene av næringslivet som står med kniven på strupen. – Vi risikerer et konkursras.

Regjeringen åpner for inntil fem gjester i hjemmet og letter på tiltakene i skolene. Men pubene og restaurantene får fortsatt ikke skjenke alkohol.

– Selv om regjeringen kommer med noen lettelser, har dette svært lite å si for de delene av næringslivet som står med kniven på strupen, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Les også
Forlenger skjenkeforbudet: Her vurderer de å stenge nå

Han peker blant annet på serveringsbransjen, reiselivet og treningssentrene som i praksis har yrkesforbud, samtidig som de må planlegge for hverdagen etter krisen.

Virke ønsker at regjeringen kommer med en plan som varer til mange nok i befolkningen er vaksinert til at samfunnet kan gå tilbake til en mer normal situasjon.

«På kort sikt bør kompensasjonsordningen inkludere de ekstra kostnadene som disse restriksjonene gir bransjene som rammes hardest» skriver Virke i en pressemelding mandag.

– Her synes jeg regjeringen har vært på etterskudd. Regjeringen burde ha vært mye mer offensiv, og sørget for forutsigbarhet for virksomhetene våre. Vi risikerer et konkursras i månedene som kommer, akkurat i det vi begynner å se slutten på dette, sier Horneland Kristensen.

(©NTB)