Bølgen dansestudio deltar på åpningen av årets Vinterfestival, slik de gjorde i fjor. Men i år er åpningsarrangementet flyttet til Kanalplassen.
Bølgen dansestudio deltar på åpningen av årets Vinterfestival, slik de gjorde i fjor. Men i år er åpningsarrangementet flyttet til Kanalplassen.

Vil varme Arendal med ny vinterfestival

Den siste uka i januar er det Vinterfestival igjen i Arendal.

Vinterfestivalen er en paraply over en hel mengde ulike arrangementer som klumper seg sammen for å gi varme og glede i Arendal sentrum midtvinters.

Mye av programmet er gjenkjennbart fra år til år. Det betyr at mange vet at de har noe å glede seg til.

Tjuvstart onsdag

I år tjuvstarter Kitchen & Table på Clarion Hotel Tyholmen allerede onsdag den 25. med Afterwork med Kahoot-quiz. Obs-varsel: Ta med mobiltelefon!

Det er torsdag ettermiddag at selve åpningsseremonien er, på Kanalplassen. Her deltar Bølgen Dansestudio, det blir DJ, gratis pølser, brus og toddy og mye mer, lover festivalens nettside.

Ellers kommer «Bymusikantene fra Bremen» til teatersalen på Kilden på Kanalplassen torsdag formiddag og spiller to forestillinger for barn fra 3–6 år.

Isbading hører med. Bildet er fra 2013.
Isbading hører med. Bildet er fra 2013.

Les fra 2016-utgaven: Her legges skiløypa i sentrum | 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tango og milonga

Torsdagen starter Arendal tangoklubb opp to kurs, et i tango og et i milonga. Instruktører er Pablo Fidanza og Julia Marini, og kursene går over tre kvelder.

For tiende gang blir det Pecha Kucha-arrangement i Arendal. Folk som brenner for noe får mulighet gjennom 20 bilder x 20 sekunder – på Kitchen & Table.

Fredag er det premiere – da spiller Teater Felicia det nye teaterstykket «Musestille» for første – og andre – gang.

Isskulpturkurs

Det er blitt tradisjon at Arendal Vinterfestival inviterer barn til å komme til sentrum med ferdiglagde små is-skulpturer, som plasseres i fontenen på Torvet. Kunstpedagog og isskulptør Jan-Erik Sørenstuen tilbyr kurs i forkant. Fredag monteres skulpturene.

Standuppremiere

Fredag har Stand Up Sørlandet premiere på Madam Reiersen. Her kommer noen av de vittigste på landets standupscene, ifølge programmet.

Arendal bluesklubb inviterer til blueshelg på Barrique, med Baard Rannekleiv Band fredag kveld og Thomas F Band på lørdagskvelden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdag blir det familiedag på Torvet fra kl 10.30. Bringsverdbakken kommer, og da blir det barneskirenn og mye annen moro.

Lørdag kan barn lære å lage drager på biblioteket, hvis de har med en voksen.

Vinterpadling

Roar Laugerud inviterer til en trygg, rolig og trivelig padletur i vinterlige omgivelser.

Arendal Sjøbad er åpent fra kl 12 i Gjestehavna. Her fristes det med isbading og vinterleir: flytende badstu, isbadesertifikat, dampende badekar, bål, kaffe, suppe og kos.

Lørdag kl. 14 begynner voksenstafetten Tour Pub-til-pub, en «hyggelig pub-runde iført kostymer og godt humør».

Oppskriftskonkurranse

Som tidligere år avholdes en oppskriftskonkurranse, der vinnerne vil få sine retter servert ved utvalgte spisesteder i byen under festivalperioden. Det letes etter en kjøttrett, en fiskerett og en suppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også i år vil redningsskøyta R/S Inge Steensland ligge i Pollen når den ikke er på oppdrag, og alle kan komme om bord og kikke.

- Tid: 25.-29. januar 2017

- Sted: Flere steder i Arendal sentrum.

- En festival for barn, ungdom og voksne, med vinteraktiviteter og kulturopplevelser.

- En samling av byens arrangementer og aktiviteter under én festival-paraply for å skape liv, lys og lyst i byen vinterstid.