SLIPPER MUSIKKEN FRI: Leder i gågateforeningen, Christoffer Brekke, spiller og synger ved det nye bypianoet i sentrum av Arendal. Foto: Frank Johannessen

Vil lage liv i gågata med gratis piano

Føler du for å prøve tangentene, er det bare å slå seg ned i gågata i Arendal i sommer på dagtid. Bypianoet er fritt for alle, og allerede populært.

– Det var et par stykker som slo seg ned ved pianoet for bare litt siden, der den ene sang og den andre spilte. De holdt vel på i 20 minutter. Det er koselig! Og akkurat det vi prøver å få til, sier Christoffer Brekke, leder av gågateforeningen i Arendal .

Ideen skal ha kommet i løpet av uken, og det tok ikke mange timene før det var flertall i foreningen for å kjøpe inn et piano som kan stå ute i butikkenes åpningstid gjennom sommeren.

– Det er bare å slå seg ned, uansett hvor god du er. Til og med om du ikke kan, og bare vil prøve litt, sier Brekke.

Du kan høre Brekkes innsats i videoen øverst i saken. Som han sier selv, har han nok kunnskap til å overbevise i noen korte øyeblikk, og det er alt som trengs.

Mens Pollen og Kirkegaten er indrefiléten i byen, må gågaten jobbe med små drypp for å trekke folk. Målet er å skape noe som får folk til å tenke at det var verdt turen.

– Vi må bare satse på mange små ting som gjør det bra. Interessen for pianoet har allerede vært god, så dette ser lovende ut, sier Brekke.

Det står antibac på pianoet til enhver tid, og pianoet blir vasket flere ganger daglig for å opprettholde smittevernet.