NY KARRIERE: Siri Mathiesen (60) ga seg i januar som NHO-direktør på Agder. Nå vil hun inn på Stortinget. Foto: Stein Harald Øigård

Vil kjempe om plass på Stortinget

Siri Mathiesen, Maiken Messel, Amalie Kollstrand og Nina Roland fra Arendal vil kjempe om en topplassering på Aust-Agder Høyres stortingsvalgliste. Det vil også Per Jakob Haakstad og Haagen Poppe.

KJENT PÅ STORTINGET: Amalie Kollstrand (22) fra Arendal har i sommer arbeidet for Høyres stortingsgruppe. Nå vil hun bli stortingsrepresentant. Foto: Innsendt

Sittende stortingsrepresentant Svein Harberg fra Grimstad har takket ja til en ny periode på tinget. Det blir hans fjerde, dersom han blir gjenvalgt.

Derfor kan det bli vanskelig å konkurrere om hans plass.

Fylkesordføreren takker nei

Varamedlem og andreplass på listen ved forrige stortingsvalg, Arne Thomassen fra Lillesand, stiller ikke opp. Agders alle første fylkesordfører har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at han vil prioritere denne jobben.

Dermed er det ventet kamp om denne plassen.

Fylkestingsrepresentant Torunn Ostad fra Grimstad sikter seg inn mot toppsjiktet på listen. Men har det handikap at hun bor i samme kommune som Svein Harberg.

Advokat Per Jakob Haakstad er tidligere bystyrepolitiker og leder av kontrollutvalget i Arendal. Han har gitt beskjed om at han ønsker andreplassen. Hans handikap er at han er mann. Det var ingen hindring på forrige nominasjonsmøte, da Arne Thomassen ble plassert på andreplassen.

AMBISIØS: Haagen Poppe, H, (25) vil gjerne inn på Stortinget. Han sitter i Arendal bystyret og er leder av kontrollutvalget. Foto: Anne Gro Ballestad

På Facebook forsikrer dessuten Haagen Poppe, bystyrerepresentant og nåværende leder av kontrollutvalget i Arendal, at han vil på Stortinget.

Vanskelig å true Harberg

– Svein Harberg har en sterk posisjon, det er ikke tvil om det, men jeg som leder av nominasjonskomiteen vil ikke kommentere noen plasser på listen og ulike kandidater før lokallagene og medlemmene har kommet med sine innspill og vi har drøftet listeforslaget i komiteen, sier nominasjonskomiteens leder, tidligere Birkenes-ordfører Arild Windsland, til Lillesands-Posten.

Windsland er imidlertid klar på at Høyre kommer til å kjøre to ulike lister i Aust-Agder og Vest-Agder, slik Stortinget har åpnet for.

Alle Høyre-medlemmer får stemme

– Det er første gang vi lar medlemmene få slippe til på denne måten. Samtidig er det viktig å lytte bredt og få signaler fra vanlige medlemmer i hele valgkretsen. Derfor vil alle som betaler sin kontingent til Høyre eller Unge Høyre få muligheten til å si sin mening via Questback i en rådgivende urnominasjon, forklarer Windsland til Lillesands-Posten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høyre sentralt har laget et opplegg som gjør det mulig for partilagene over hele landet å involvere medlemmene direkte i nominasjonen denne gangen.

Nominasjonskomiteen i Agder Høyre har fått 22 navn å velge mellom på Aust-Agders liste.

Lokalpartiene har først kommet med sine innspill til kandidater. Etter at disse har gitt sin tilbakemelding om de er interessert i å stå på listen, står man igjen med 22 navn til stortingsvalglisten som til slutt skal bestå av 10 navn.

Tvedestrands ordfører, Marianne Landaas, har også sagt seg villig til å stå på listen, men er blant dem som ikke har signalisert et tydelig ønske om plassering.

LISTEN:

De 22 kandidatene som har sagt ja, er i alfabetisk rekkefølge:

Amalie Kollstrand, Arendal

Arne Guddal, Tvedestrand

Birger Eggen, Tvedestrand

Haagen Poppe, Arendal

Halvor Rismyhr, Lillesand

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jan Andre Tønnessen, Grimstad

Kai Olav Fredriksen, Arendal

Kristoffer A. Lyngvi-Østerhus, Arendal

Maiken Messel, Arendal

Marianne Landaas, Tvedestrand

Marianne Rysstad, Valle

Mona K. Stray Rambo, Risør

Nina Roland, Arendal

Olav Neset, Bygland

Per Jakob Haakstad, Arendal

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ragnhild Aasen, Birkenes

Rune K. Fredriksen, Froland

Siri Mathiesen, Arendal

Svein Harberg, Grimstad

Sverre Tobias Dukene, Tvedestrand

Tonje Dowerdock, Grimstad

Torunn Ostad, Grimstad

Nominasjonsmøtet er i Kristiansand 21. november.

Nominasjonskomiteen i Agder Arbeiderparti, Aust-Agder krets, presenterer mandag sitt foreløpige forslag til stortingsliste for valget i 2021.