BENKEFORSLAG: Jens Aldo Carrizo-Nilsen fra Arendal MDG vil kjempe om tredjeplassen på partiets stortingsliste på nominasjonmøtet lørdag 17. oktober. Foto: Elisabeth Grosvold

Vil «benke» seg oppover på lista

Østre Agder er dårlig representert på MDG Agders forslag til stortingsliste. To arendalitter vil gjøre noe med det.

I september presenterte nominasjonskomiteen til Miljøpartiet De Grønne i Agder sitt forslag til stortingsliste. Til neste års valg blir det felles liste for Aust-Agder og Vest-Agder, og på de fire første plassene har komiteen foreslått kandidater fra vestfylket, hvorav tre er fra Kristiansand.

Bjørn Loland (37) fra Lillesand er den fremste austegden på lista. Han er foreslått på 5. plass. Deretter må man ned til 9. og 10. plass for å finne de neste.

Agder MDGs listeforslag

Nominasjonskomiteen til Agder MDG har innstilt følgende liste til stortingsvalget 2021:

1. Oda Sofie Pettersen 20 år, Kristiansand

2. Birte Simonsen 70 år, Kristiansand

3. Mira Svartnes Thorsen 38 år, Kristiansand

4. Elisabeth Lindland 47 år, Lindesnes

5. Bjørn Loland 37 år, Lillesand

6. Elisabeth Udjus 22 år, Kristiansand

7. Marte Ulltveit-Moe 45 år, Kristiansand

8. Tobias Stokkeland 21 år, Kristiansand

9. Jens Aldo Carrizo-Nilsen 30 år, Arendal

10. Arne Otto Iversen 63 år, Lillesand

– Øst er for dårlig representert

Arendal MDG varsler at de vil fremme to benkeforslag på partiets nominasjonsmøte lørdag 17. oktober.

Både tidligere næringssjef Trond Gunnar Hansen i Arendal kommune og bystyrerepresentant Jens Aldo Carrizo-Nilsen sikter seg inn på tredjeplassen. Begge mener Aust-Agder er for dårlig representert på lista.

Les også
MDG vil erklære lokal klimakrise: – Arendal har også et ansvar

– Vi må ta ansvar for et bredt geografisk og mangfoldig liste. Ja, vi er ett fylke, men vi må ha god representasjon på topp fra øst-regionen og storbyen der, sier Carrizo-Nilsen, ifølge en pressemelding.

Han er foreslått på niendeplass av nominasjonskomiteen.

BENKEKANDIDAT: Trond G. Hansen har jobbet mye med samfunnsutvikling både lokalt og nasjonalt. Arendal MDG varsler benkeforslag på den tidligere næringssjefen i Arendal på lørdagens nominasjonsmøte. Arkiv Foto: arkivet

Hansen står ikke på nominasjonskomiteens liste. Han fremmer sitt kandidatur fordi han mener MDG-lista trenger flere med bakgrunn og kunnskap om den østre delen av Agder.

– Det er viktig at vi ser hele Agder som en ressurs, sier han, ifølge pressemeldingen fra Arendal MDG.

Flere benkeforslag

De to arendalittene er ikke de eneste benkeforslagene som er ventet til nominasjonsmøtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Marte Ulltveit-Moe fra Kristiansand vil benke 2.-plassen til Birte Simonsen.

Både Tobias Oftedal Stokkeland fra Grønn Ungdom og Elisabeth Lindland fra Lindesnes ønsker i likhet med Jens Aldo Carrizo-Nilsen og Trond Gunnar Hansen å kjempe om 3.-plassen på lista.

Håper på to representanter

Carrizo-Nilsen sier han ønsker å fortsette sitt bidrag i partiet og jobbe for at MDG får inn minst to representanter på Stortinget.

– Jeg kan bli et trygt, solid og hardtarbeidende medlem i en kommende grønn stortingsgruppe for MDG og på agderbenken. Jeg håper å få medlemsmassens tillit, sånn at jeg “grønne på” i valgkampen og være en del av et team som forandrer Norge i riktig retning etter valget, sier han.