Snøfrie veier: UP har hatt en travel start på året, med dobbelt så mange kontroller og beslag sammenliknet med januar i fjor. Foto: Øystein Bjerkestrand

Dobbelt så mange har mistet lappen i år

Den milde vinteren har sørget for at flere Agder-bilister har trøkket ekstra godt på gasspedalen. UP i Agder har hatt en travel start på året.

UP-leder i Agder politidistrikt, Karin Walin, forteller til Agderposten at det har vært langt flere beslag av førerkort og forelegg i januar i år sammenlignet med samme måned i fjor.

– Ja, det har vært flere beslag og forelegg enn på samme tid i fjor. Sammenligner vi med januar i fjor, er det en fordobling på beslag av førerkort for fart. Dette gjelder også forelegg og bøter, legger Walin til.

UP:Karin Walin (innfelt), er distriktssjef for UP i Agder polidistrikt. Foto: Politiet/NTB Scanpix

Snøløse veier er fristende

UP-lederen opplyser om at de har kontrollert dobbelt så mange bilister enn vanlig, sammenlignet med januar i fjor.

– Vi har kontrollert dobbelt så mange førere sammenlignet med i fjor. Kontrollvirksomheten har vært høyere, og det henger også sammen med høye tall for beslag og forelegg, opplyser Walin.

Tror du folk kjører fortere på grunn av snøløs vinter, har det enn sammenheng?

– Det er nok mange som kjører fortere når veiene er frie for snø. Det er ikke forskningsbasert, men vi ser jo at fart og snøfrie veier henger sammen. Folk kjører heldigvis mer forsiktig når det er snø og is på veiene, legger Walin til.

Grunnen til at UP har foretatt flere kontroller skyldes ikke bare kursing av mannskap. Bilistene har selv sørget for at politiet har vært oftere ute langs veiene i distriktet.

– Det er flere grunner til doblingen av kontroller. Det avhenger også av hvilke mannskaper som trenger kursing hos oss. Vi har dedikerte og flinke tjenestemenn, og når vi ser såpass høye tall må vi være mer ute, opplyser distriktssjefen til Agderposten.

UP-lederen forteller også om flere beslag i Setesdalsområdet.

– Også oppover Setesdalen har vi hatt flere kontroller enn tidligere. Her er også tallene høye, legger Walin til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Minner om fartsgrensene

– Vi ønsker jo at folk ser fartsgrensene, og at de overholdes. Det er en god grunn for at fartsgrensene er der. Selv om veiene nå er frie for snø, så må bilistene overholde vanlige grenser, sier distriktssjef Walin til Agderposten.