BØSSE: I fjor var Stella Lauvdal-Ekeberg (8) en av mange tusen frivillige som gikk fra dør til dør med innsamlingsbøssa for TV-aksjonen. Fylkesaksjonslederen synes det er vondt og leit at pandemien i år satte en stopper for den tradisjonelle søndagsturen. Foto: Liv Ekeberg

TV-aksjonen Agder: Vipps så var millionene inne

Søndag var ingen ute og gikk med bøsse for TV-aksjonen, men vipps så ga folk likevel penger til arbeidet mot plast i havene. Sjekk hva som til nå er kommet inn i Agder.

I Agder var det i alt 971 digitale bøsser i sving, og klokken 21:15 hadde egdene til sammen gitt 1.767.019 kroner.

I Arendal var det samme tid søndag kveld registrert 214 lokale, digitale bøsser. Arendalittene hadde da gitt i snitt 8 kroner per innbygger, og 335.065 kroner var kommet inn totalt.

I Grimstad var tallet 2,59 kroner per innbygger og totalt 53.980 kroner totalt.

I den andre ytterkanten finner vi Gjerstad, der innbyggerne har gitt 27,83 per snute og samlet inn nesten 70.000 kroner.

Til sammenligning hadde kristiansanderne i snitt gitt 5,46 kr per innbygger søndag kveld.

Utsira, Eidfjord og Træna er topp-tre-kommunene i landet. Her har innbyggerne gitt mellom 70 og 80 kroner per hode.

LEDER AN: Fylkeskoordinator Øivind Berg og fylkesleder Anita Mørland i TV-aksjonen 2020. Foto: Innsendt

Leit å ikke få gå tur

Men det er ventet at tallet vil stige, for folk kan fortsette å vipse penger til 2133, som er TV-aksjonens nummer. Hvis du vil gi til en lokal bøsse, kan du søke opp den her.

– Det er et fantastisk med et slikt engasjement lokalt. Personlig kjenner jeg at det er leit og vondt at vi i år ikke får gå fra dør til dør, banke på og snakke med folk om målet for innsamlingen, og også kjenne på fellesskapet på oppmøtestedene for bøssebærene. Jeg håper inderlig at vi får muligheten til å bære bøsser fra hus til hus neste år, sier Anita Mørland, fylkesaksjonsleder i Agder.

SØK: På www.spleis.no/bosser kan du søke opp ditt fylke og din kommune for å se hvor mye som er kommet inn og hvem du kan vipse til i ditt område. Foto: TV-AKSJONEN

Et hav av muligheter

TV-aksjonen kalles «Verdens største dugnad» fordi 100.000 frivillige bøssebærere i løpet av to timer én søndag i året besøker utrolige 2 millioner 300.000 husstander.

Og landet rundt er sju tusen frivillige vanligvis i sving for å levere ut og ta imot bøsser. Men i år måtte det bli annerledes, som vi alle vet grunnen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Digitale bøsser ble altså løsningen.

Innsamlingssummen klokka 18 søndag kveld. Foto: TV-AKSJONEN

Aksjonens motto er i år «Et hav av muligheter». Tidligere i uka hadde det lokale næringslivet sin dugnad, og Arendal Undervannsklubb har bidratt ved å plukke opp søppel fra bunnen av Pollen, etter at elever fra Stinta skole hadde snorklet der dagen før.

Les også
Plukket et hav av søppel fra Pollen
Les også
Snorklet etter søppel i Pollen