annonse

Tusenvis er uten strøm på Sørlandet

Problemer
Problemer: Søndag ved 17-tiden er mer enn 5.000 abonnenter uten strøm på Sørlandet. Flest i Vest-Agder. (Foto: Anders Martinsen/Agder Energi)

Natt til mandag ble nye kunder berørt av strømstans som følger av uværet. Enkelte steder på Sørlandet trenger Agder Energi helikopter for å rette opp i feilene.

Jørund Flaa Silje Bratland Roksvåg

- Vi kan ikke gjøre noe annet enn å rette feilene etterhvert som de oppstår. Vi har over 80 mann ute for å rette feil, men det er komplisert arbeid. Det er dårlig vær, vanskelig å komme frem og mye snø, sa pressekontakt Mette Wigstøl i Agder Energi til Agderposten søndag. 

SISTE: Mandag morgen klokken 06 var nærmere 800 kunder i Aust-Agder uten strøm. Flest berørte kunder var da i Risør, samt noen i Birkenes og Gjerstad. Totalt i Agder-fylkene var vel 3.000 kunder berørt tidlig mandag morgen.

Få oppdatert oversikt i det interaktive kartet øverst i saken!

Mye snø

De aller fleste strømbruddene søndag kom først i Vest-Agder, men også i Iveland i Aust-Agder var nærmere 800 abonnenter uten strøm ved 17-tiden søndag ettermiddag. 

- Værprognosene sier at dette været kan fortsette til en stund utpå dagen i morgen. Vi er forberedt på at det kan komme flere strømutfall utover kvelden og natten, sa Wigstøl mandag.

Hun forklarer at de pågående strømutfallene skyldes to ting: 1) snøtunge trær som velter over linjene, og 2) snølast, altså at snøen bygger seg opp på linjene og forårsaker skade. 

- Gjør alt vi kan

- Det ligger et nedbørsområde i vest og et i øst. Alt avhenger av hvordan de beveger seg i løpet av natten, sier hun. 

- Vi håper det ikke skal komme enda mer nedbør, men som vi har sagt tidligere i dag så er det dessverre sånn at folk må være forberedt på at det kan bli strømbrudd, sier hun. 

- Vi gjør alt vi kan for å rette feilene så fort de oppstår, forsikrer hun. 

Utfall i Aust-Agder

Klokken 18.30 er det registrert strømutfall både i Arendal, Lillesand og Birkenes. 

  • I Arendal er 400 abonnenter uten strøm klokken 18.38

  • I Birkenes er 95 abonnenter uten strøm klokken 18.38

  • I Lillesand er 196 abonnenter uten strøm klokken 18.38

  • I Iveland er 321 abonnenter uten strøm klokken 18.38

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse