NM-KLARE: Marita Føreid (t.v.) og Ella Lensebakken, begge 17, skal representere Agder i NM i helsefag. Foto: Agder fylkeskommune

Trodde det gikk galt – så hørte de brølet fra klassen

To 17-åringer fra Grimstad kvalifiserte seg denne uken for NM i helsefag.

Eldre kvinne med Parkinsons. Bor hjemme. Har smerter ved urinlating .

Dette var casen Dahlske-elevene Ella Lensebakken og Marita Føreid, begge elever på vg2 helsefag, måtte bryne seg på under fylkesmesterskapet tirsdag.

Ble bedømt

De hadde mellom 15 og 20 minutter på seg til det tenkte hjemmebesøket hos kvinnen (som viste seg å ha urinveisinfeksjon), og deretter ti minutter foran dommerne for å begrunne valgene de gjorde på «jobb».

– Og den jobben gjorde dere bra?

– Vi gjorde visst det, sier Ella Lensebakken (17) muntert.

Men først trodde de ikke det hadde gått veien. Det var da hørte brølet fra klassen at det gikk opp for dem, sier 17-åringen.

Nye utfordringer

«Dette er en flott prestasjon som både krever praktisk kyndighet og teoretisk forståelse», uttaler avdelingsleder Monika Øgard for helse- og servicefag på Dahlske videregående skole i en e-post.

I april venter skole-NM i Mandal på de to 17-åringene. Totalt vil 32 yrkesfag fra fem fylker være representert.

Skole-NM

Orientering om Skole-NM 2020 Skole-NM 2020 arrangeres på 10 videregående skoler i 6 fylker. Arrangementene går over to dager, hvorav en dag til selve konkurransen. Det er noe forskjellige datoer på de forskjellige skolene.

Hensikten med skolemesterskap og Skole-NM Tanken bak er at gjennom skolemesterskap skal vi bidra til å øke interessen, statusen og rekrutteringen til yrkesfagene i den videregående skole.

Skolemesterskapene skiller seg ut fra andre yrkeskonkurranser (som Yrkes-NM) på den måten at de bare er for skoleelever, på vg-2 nivå, men ikke for lærlinger.

Kilde: worldskills.no

Ella sier de ennå ikke har lagt noen strategi. Uten å kjenne nærmere til NM-oppgaven, er det vanskelig å forberede seg.

– Og hvis dere nå skulle vinne?

– En NM-tittel i helsefag blir nok greit å ha på CV-en, sier Grimstad-jenta.