Barnebarn hjelper til med varehandel og levering til besteforeldre under Korona-pandemien.Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: Thomas Brun

Nå står flere i kø for å hjelpe deg

Agderposten lanserte fredag portalen Koronahjelpen. Her kan man både gi og få hjelp.

– Det er sjelden vi utvikler noe som vi egentlig ikke håper det er behov for. Likevel er det sånn at vi befinner oss i en situasjon hvor det kan være flere av oss som trenger hjelp til daglige gjøremål, og da er vårt ønske at denne tjenesten kan være med å gjøre det enklere, forteller sjefredaktør Øyvind Klausen.

Tjenesten er ment som en bidrag til den omfattende dugnaden hele landet er med på. På portalen kan man enkelt skrive om man trenger eller vil gi hjelp. En kort beskrivelse er alt som skal til.

Gå til Koronahjelpen her.

– Det kan være alt fra å lufte hunden, kjøpe matvarer eller hente en pakke. Vi oppfordrer til å være frimodige. For personer i hjemmekarantene og isolasjon kan et lite bidrag bety mye. Vi vet at det er mange der ute som ønsker å hjelpe, sier digitalredaktør Øystein Bjerkestrand.

– Men vi minner samtidig om at det er viktig å følge retningslinjene for smittevern, legger han til.

Agderposten vil bistå med å tilrettelegge for en kobling mellom folk som trenger hjelp og folk som ønsker å hjelpe. Vi kan kun ta ansvaret for å bringe folk sammen. Ikke for selve gjennomføringen.

Tjenesten er åpen for alle.