ØKER TESTKAPASÌTET: Ordfører Robert Cornels Nordli (t.v.) i Arendal forteller at det åpnes teststasjon ved Filadelfiakirken fra og med onsdag. Bildet er tatt i forbindelse med en tidlligere pressekonferanse. Foto: Silje Bratland Roksvåg

To nye koronasmittede

Mandag ettermiddag er det klart at ytterligere to personer har testet positivt på koronaviruset. Nå er til sammen 36 smittet i Arendal, og over 350 personer er i karantene.

Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Agderposten.

Han forteller dessuten at det fra onsdag av blir åpnet teststasjon ved Filadelfiakirken. Teststasjonen har åpent fra 12.00 til 15.00 på åpningsdagen, og vil ellers ha åpent på hverdager fra 08.30 til 15.00.

TESTSTASJON: Her opprettes det ny teststasjon fra onsdag Foto: Eline Storsæter
Les også
Får oppdaterte tall i løpet av dagen

Men du kan ikke bare møte opp for å få tatt koronatest. Nordli presiserer at de som ønsker å teste seg, må booke time via fastlegen eller via Arendal kommunes hjemmeside.

– Fra og med tirsdag kan du bestille time via hjemmesiden vår, sier Nordli.

Når du bestiller time, vil du få beskjed om når og hvor du skal møte for å få tatt testen.

Tidligere onsdag fortalte ordføreren at kriseledelsen har jobbet gjennom hele helgen, ikke minst med å få opp testkapasiteten. Ordføreren sier at det ikke er knyttet kapasitetsproblemer med å få testet de personene som smitteoppsporingsteamet jobber med på grunn av de lokale utbruddene.

Les også
Her jobber smittesporerne: – Innsatsen de har lagt ned, gjør meg rørt
Les også
Over 300 i karantene - har sporet alle smittetilfellene
Les også
Enorm korona-pågang på legevakta – må prioritere