I 15 minutter slet John Erik Tveitdal med å få opp døren til safen. Hakesleppet ble et faktum da 22-åringen fra Arendal fant 117.174 kroner inne i safen som var dumpet.
I 15 minutter slet John Erik Tveitdal med å få opp døren til safen. Hakesleppet ble et faktum da 22-åringen fra Arendal fant 117.174 kroner inne i safen som var dumpet. Foto: Foto: Hans Ole Heen, Norsk Gjenvinning.

Tirsdag fikk han 12.000 i finnerlønn

Maskinfører John Erik Tveitdal ved Norsk Gjenvinning i Arendal fant onsdag hele 117.174 kroner da han lekte litt med gravemaskin. – Klart han skal ha finnerlønn, sier kjendisadvokat John Christian Elden.

Og ble hørt.

For etter en lang dag med både avis- og TV-intervjuer og mye annet mas

– Stemmer det, sier unggutten hos Norsk Gjenvinning på Stoa til Agderposten.

Og sikter til at han faktisk fikk 10 prosent av

Fikk inn safe

Det var sist onsdag at arbeidsdagen begynte å nærme seg overstått for den 22 år gamle maskinføreren. De hadde fått inn en låst safe på gjenvinningsanlegget, og Tveitdal så en fin anledning til å ha det litt gøy.

– Jeg spøkte litt om at det kunne være en million i safen, men regnet egentlig ikke med det lå noe der inne. Den var tross alt kastet på en søppeldynge, forteller Tveitdal til Agderposten.

22-åringen hentet likevel gravemaskinen, og begynte å hamre løs på safen. Da han til slutt fikk åpnet døren, kom hakesleppet. Aldri har Tveitdal holdt så mye penger i en favn. Maskinføreren sprang deretter inn på kontoret til sin sjef Hans Ole Heen, la fra seg pengene på skrivebordet, før han ble kommandert tilbake i arbeid.

Joda, John Erik skal nå ha fått sin fortjente finnerlønn

– Du lot deg ikke friste til å spare på noe av summen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei, nei. Ærlighet varer lengst, svarer han.

Har fått finnerlønn

Frem til i tirsdag ettermiddag hadde utbyttet ikke vært større enn at han hadde ligget på toppen hos nesten samtlige nettaviser fra tidlig morgen. Finnerlønn hadde han egentlig ikke tenkt så mye på da Agderposten snakket med ham ved 14-tiden.

Men ifølge lov om hittegods kan man kreve opptil 10 prosent finnerlønn dersom gjenstanden er verdt over 500 kroner. Et funn av denne størrelsen utgjør dermed småfine 12.000 kroner i lommeboken.

– Joda, John Erik skal nå ha fått sin fortjente finnerlønn, sier hans sjef Hans Ole Heen.

– Bedriften tok kontakt og fortalte at jeg skulle få 10 prosent. Moro at ærlighet lønner seg, sa Tveitdal til Agderposten ved 21.30 tiden i tirsdag kveld – og mens han koste seg med en iskald øl etter en hektisk dag.

Men verken Tveitdal eller Hans Ole Heen ønsker å si noe om hvilken bedrift som var så uheldig å kaste en gammel safe med 117.174 kroner inni.

– Nei, det er det nesten bedriften som må gå ut med. Jeg vet det, men svaret får du ikke av meg, humrer Heen.

Men etter det Agderposten kjenner til kom den skrapede safen fra en bedrift vest i Aust-Agder.

Hva Tveitdal skal bruke finnerlønnen til, vet han ikke. Men som han sa tidligere på tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Safen ble jo funnet på jobben, så kanskje vi kan ta oss en firmafest for pengene.