Magnus Marcussen har jobbet sju og et halvt år i Hans Majestet Kongens Garde, den siste tiden som løytnant, men sluttet i fjor. Folk som var tilstede under vaktbyttet lo godt av arendalittens oppvisning. Skjermdump fra YouTube / LangweileDich.net
Magnus Marcussen har jobbet sju og et halvt år i Hans Majestet Kongens Garde, den siste tiden som løytnant, men sluttet i fjor. Folk som var tilstede under vaktbyttet lo godt av arendalittens oppvisning. Skjermdump fra YouTube / LangweileDich.net

Tidligere løytnant fremførte gardedrillen i rosa tyllskjørt. Se videoen!

I forkant av utdrikningslaget hadde tidligere Garden-ansatt Magnus Marcussen fra Arendal sagt til sin kommende kone at han på ingen måte skulle opp foran slottet og fremføre gardedrillen. Men kameratene ville det annerledes, og nå er videoen sett over 10.000 ganger.

– Som i alle andre utdrikningslag kom de på døren og overrasket meg. De dukket opp med Borat-drakt og et fantastisk fint skjørt med matchende strømper til, forteller Magnus Marcussen fra Arendal til Agderposten.

28-åringen har jobbet sju og et halvt år i Hans Majestet Kongens Garde, den siste tiden som løytnant, men sluttet i fjor. Han ante derfor på forhånd at den tidligere karrieren i Forsvaret kunne dukke opp som et tema under utdrikningslaget i juni.

– Jeg hadde sagt fra til kona mi at jeg kom overhodet ikke til å gå med på å gå opp på slottet, forteller han.

For mobilbrukere:

Musikkvideo og bad

Dagen startet med at den vordende brudgommen skulle utføre ulike oppgaver på vei i byen. Deretter var guttegjengen på åtte i dansestudio, før det var tid for et bad i bassenget ved Nasjonaltheateret.

Videoen fra utdrikningslaget til Magnus Marcussen er i skrivende stund sett over 10.000 ganger på YouTube.
Videoen fra utdrikningslaget til Magnus Marcussen er i skrivende stund sett over 10.000 ganger på YouTube. Foto: Privat

– Da vi gikk derfra og oppover mot slottet, skjønte jeg hvor det bar hen. Men stemningen var så god blant gutta, og jeg fikk snakket med noen kamerater som jeg hadde jobbet sammen med i Forsvaret, som forsikret meg om at det ikke ville skape noen problemer, så da var det greit, forteller Marcussen.

Turistene sto i ring

De ankom slottet i tide til hovedavløsningen klokken halv to. Da Gardens menn hadde stilt opp, stilte Marcussen seg om lag ti meter unna dem. Utstyrt med elektrisk fluesmekke istedetfor våpen.

– Jeg sto der turistene pleier å stå. Men alle turistene trakk seg enda lenger vekk, og dannet en ring rundt meg, ler 28-åringen.

Han anslår at det var 2–300 tilskuere til oppvisningen i hovedstaden denne dagen.

Det viste seg også at det var Marcussens gamle kompani som sto klare til oppvisning, og at befalen visste hvem han var.

– Men ingenting var avtalt med dem, de visste ingenting om det som skulle skje, sier arendalsmannen.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En video publisert av Magnus Marcussen (@magnusmarcussen)tirsdag 27. Sep.. 2016 PDT

Holdt seg alvorlig

På videoen øverst i saken kan du se hvordan det så gikk, da Marcussen deltok i gardedrillens del to.

– Det var viktig for meg at jeg ikke virket truende eller plagsom. Utenom det prøvde jeg å ikke tenke så mye. Jeg har jo trent opp mange til denne drillen, så jeg kunne den nesten hundre prosent. Så var det bare å ikke tulle det til, men være mest mulig seriøs slik at det ble morsomt for publikum, forteller Marcussen.

– Klarte du å holde deg alvorlig hele veien?

– Ja, jeg hadde heldigvis solbriller på og kunne snu meg litt vekk. De du hører som står og ler, er vennene mine. De står og fniser som små jenter i bakgrunnen, sier 28-åringen.

Sett over 10.000 ganger

Og det var altså noen tyske turister som fanget det hele på film. De delte videoen på YouTube, og i skrivende stund er den sett av 10.080 ganger. Men det var først da TV 2 la den ut mandag at Marcussen selv ble klar over at den lå ute på nettet.

– Den slo tydeligvis igjennom i Tyskland før i Norge. Jeg fikk litt sjokk da jeg så at den var sett så mange ganger, men jeg la også ut en del av oppvisningen på min egen Instagram-konto, så jeg tenkte ikke så mye over det ellers, sier den nye Internett-kjendisen.

Mandag sendte han noen meldinger til kamerater som fortsatt jobber i Garden, for å forsikre seg om at videoen ikke skaper problemer.

– De sier at så lenge jeg sto så langt vekke, at jeg ikke tullet og tøyset, og at jeg ikke jobber der lenger, så skulle det ikke skape noen problemer, forteller Marcussen.

Dekket bil med post it-lapper

Han beskriver tiden i Forsvaret og Garden som svært positiv. Og det er ikke første gang noen tuller med ham og karrieren i Garden.

– For noen år siden dekket troppen hele bilen min med post it-lapper. De dimmet dagen etter, og gjorde det for gøy. De brukte noen timer på det, og hadde skrevet personlige hilsener på noen av lappene. Jeg brukte ikke så lang tid på å fjerne dem, for det måtte gutta gjøre selv, ler Marcussen.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

#postitcar #postit #prank #dimmetriks #oldphoto #oslo #norway #audi #tt #picoftheday #postlapper #5000 #postitnotes #postits #army #soldiers #stemning #postitcar #hmkg #garden #gardist

Et bilde publisert av Magnus Marcussen (@magnusmarcussen) torsdag 24. Juli. 2014 PDT