19 elever startet tidlig på morgenen.
19 elever startet tidlig på morgenen. Foto: Steinerskolen i Arendal

Syklet 74 km for aksjon

Elever syklet Arendal-Kristiansand for å skaffe penger til TV-aksjonen.

Anders Skog, Steinerskolen i Arendal har sendt oss følgende rapport:

Torsdag hadde Steinerskolen i Arendal aksjonsdag til inntekt for Røde Kors. Vi er opptatt av å gjøre en innsats for andre og vil derfor engasjere oss i TV-aksjonen, Norges største dugnad.

betalt pr mk

På morgenen var hele skolen med og heiet på og vinket til våre elever som skulle sykle til inntekt for aksjonen.

Budskap om vennskap.
Budskap om vennskap. Foto: Steinerskolen i Arendal
15 kom helt fram, men de andre syklet også langt.
15 kom helt fram, men de andre syklet også langt. Foto: Steinerskolen i Arendal
Skolen har ofte aktiviteter ute og bruker gjerne bålpanna.
Skolen har ofte aktiviteter ute og bruker gjerne bålpanna. Foto: Steinerskolen i Arendal

Det var en gjeng tøffinger fra 5. til 10. klasse som syklet fra Arendal og helt til Kristiansand.

19 elever startet opp og hele 15 kom helt frem til målet! Topp motiverte elever brukte seks timer og 25 minutter i medvind på turen, en strekning på 74 kilometer. Aksjonsleder for TV-aksjonen i Aust-Agder, Anita Mørland, heiet dem inn i Lillesand sentrum. Gjennom lokale sponsorer fikk vi en inntekt med sponsing per kilometer og gjennom faste satser. I tillegg var det mulig å vippse penger direkte til støtte for aksjonen. Vi vil gi en stor takk til sponsorer og alle bidragsytere. Sykkelturen endte på Tangen, der syklistene ble servert varm kakao og noen av dem ble intervjuet på NRK.

Underholdt

På skolen foregikk det også mange aktiviteter til støtte og inntekt for aksjonen. Det ble servert pizza fra vår bakerovn, suppe og sveler. Elevene betalte for maten denne dag og pengene gikk til innsamlingen. Etter mat var det åpen scene med sang fra noen av klassene og diabolo-oppvisning.

Spesielt må nevnes elever fra 3. klasse som fremførte en egenkomponert sang til komp av cello og fiolin. Og hele 1. klasse som hadde en fantastisk konsert med fire sanger på repertoaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ren magi

Det var også en utstilling av tegninger, et trykkollasj som ble lagd i en workshop dagen før, og med dikt som elevene skrevet på tema.

Willow i 4. klasse skrev dette: «Vennskap er ren magi: Lyse som er rundt deg er som at det er bobler som flyter over deg at fiskene svømmer rundt deg. Det er som at du er kjempetrygg»

Det var en fin og meningsfull dag for elever og lærere, og den ga 18.000 kroner til årets Tv-aksjon.