Danske TV Øst viser et lite klipp fra kortfilmen «Finn», om pensjonert brolegger Finn Flodin Larsen (82)(innfelt), som er en av 18 eldre fra et pleiehjem i Danmark som drar på fem dagers sykkeltur til Arendal. Nå skal Finn til Hollywood, hvor filmen deltar på en filmfestival nå i april.
Danske TV Øst viser et lite klipp fra kortfilmen «Finn», om pensjonert brolegger Finn Flodin Larsen (82)(innfelt), som er en av 18 eldre fra et pleiehjem i Danmark som drar på fem dagers sykkeltur til Arendal. Nå skal Finn til Hollywood, hvor filmen deltar på en filmfestival nå i april.

Sykkeltur til Arendal vises i Hollywood

Kortfilmen om 18 dansker i alderen 82–92 år dro på fem dagers sykkeltur til Arendal – er klar for Hollywood. Og i juni blir det norgespremiere i Arendal.

– Kjempemoro! synes prosjektleder i Arendal kommune, Kjell Sjursen, som sammen med den danske eldresykkel-gründeren Ole Kassow fødte ideen om den unike sykkelturen på forsommeren i fjor. Ferden med de spesialbygde elektriske rickshaw-syklene med «sofa» for to eldre foran, og en sprek frivillig «pilot» som drivkraft – ble filmet.

Kortfilmen «Finn», som fokuserer på en av deltakerne og hans opplevelser underveis – hadde premiere i København sist helg, og denne uken kom nyheten om at filmen også er plukket ut for visning på en filmfestival i Hollywood i april.

Og dit drar også kortfilmens hovedperson, den 82 år gamle pensjonerte bruleggeren Finn Flodin Larsen som er beboer på Fuglebjerg Plejecenter på Sjælland, for å følge begivenheten.

Se innslaget med 82-åringen nederst i saken.

Norgespremiere 8. juni

Kortfilmen følger pensjonert brolegger Finn Flodin Larsen (82 ) og 17 andre eldre p‡• sykkeltur fra Danmark til Norge og Arendal. N‡• skal filmen til Hollywood, og dit reiser ogs‡• Finn. I midten en annen av deltakerne, og til h‡¶yre spesialr‡•dgiver Kjell Sjursen i Arendal kommune, som varsler norgespremiere under Arendalskonferansen 8 juni
Kortfilmen følger pensjonert brolegger Finn Flodin Larsen (82 ) og 17 andre eldre p‡• sykkeltur fra Danmark til Norge og Arendal. N‡• skal filmen til Hollywood, og dit reiser ogs‡• Finn. I midten en annen av deltakerne, og til h‡¶yre spesialr‡•dgiver Kjell Sjursen i Arendal kommune, som varsler norgespremiere under Arendalskonferansen 8 juni Foto: Andreas Golles

Og samtidig planlegges nå også norgespremieren på kortfilmen, forteller spesialrådgiver Kjell Sjursen begeistret:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Filmen får premiere 8. juni under Arendalskonferansen, røper Sjursen – som også har vært primus motor for den store kommunekonferansen i Arendal siden starten.

I forbindelse med kortfilm-premieren planlegges stor festivitas i Arendal kultur- og rådhus.

– Det er mange vakre bilder fra Arendal i filmen, kan Sjursen røpe.

Inviterer mange

– Til premieren 8. juni inviteres både frivilligsentraler, medarbeidere på våre institusjoner, sykkelpiloter, eldreråd og andre som er engasjert i prosjektet, lover Sjursen.

– Alle som brenner for retten til vind i håret for eldre som trenger noe ekstra bistand er velkommen. Også fra nabokommunene. Det er god plass i Store Torungen. Det blir rett og slett en festkveld med mange godbiter, sier Sjursen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arendals-reklame

– Det er svært mange gode bilder fra Arendal. Hele panoramautsikten fra byen mot Tromøya og Hisøy og ikke minst vakre bilder fra Pollen. Det vises bilde av da de sykler over Tromøybrua med den fantastiske utsikten som er derfra og fra Arendal Herregaard hvor de bodde, røper Sjursen om filmen som nå altså først skal vises i Los Angeles med sin flotte Arendals-reklame.

– Flere av deltakerne fortalte at de ikke hadde vært i Norge før. Dette var første gang og de var svært begeistret. Filmen har hovedfokus på å portrettere Finn Larsen, men også de andre menneskene på turen. Og hva det gjør med mennesker når man kommer fra det grå og ut i det blå.

– Det var festlig å se da de sammen med frivillige inntok dansegulvet på Superspeed over til Kristiansand. Og sterkt når de sykler inn i Store Torungen viftende med danske flagg og 500 konferansedeltakere reiser seg og applauderer, forteller Kjell Sjursen.

Opptakten

Det var litt tilfeldig at han fikk nyss om sykkelbevegelsen «Sykling uden alder», som var i ferd med å spre seg internasjonalt. Han tok kontakt med initiativtakeren Ole Kassow, og sammen fødte de ideen om en sykkeltur for eldre fra et dansk pleiehjem til Norge og Arendal. Med frivillige «piloter» som «motor» og styrmenn, masse stopp og overnattinger underveis – og masse vind i håret for å oppfylle mottoet til Sykling uten alder: «Alle har rett til litt vind i håret!».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Finn vil til Hollywood

82-årige Finn Larsen fik i dag fornyet sit pas. Inden længe forlader han nemlig plejehjemmet i Fuglebjerg for at drage til Hollywood: http://bit.ly/254abFe

Posted byTV ØSTon 16. mars 2016