Butikksjef på Maxi Mat ved Charlottenbergs Shoppingcenter, Tommy Johansson.Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Svensk supermarked: – Nordmenn er veldig glad i Pepsi Max

Nordmenn strømmer lørdag over grensen til svenske supermarkeder for å gjenoppta kjøp av etterlengtede varer, som alkohol, kjøtt og Pepsi Max.

Handlevogner fylt til randen av brus, godis, alkohol, tobakk og svenske kjøttvarer trilles lørdag formiddag ut av Charlottenbergs Shoppingcenter i Värmland.

Morten Bjørseth fra Oslo er en av mange nordmenn som har tatt turen over grensa for igjen å kunne dra på «harrytur». For han har savnet vært størst etter ferske kjøttvarer.

– Vi leter oss helt grønne i Oslo for å finne gode utvalg av ferskt kjøtt. Så det er bra grensen nå har åpnet, forteller han til NTB.

Kalte inn personalet

Matbutikken Maxi Mat i Charlottenberg har en jevn strøm av kunder, men Oslo-mannen påpeker at han hadde trodd det skulle være enda større pågang.

Butikksjef Tommy Johansson er svært glad for å igjen kunne se handleglade nordmenn rundt butikkhyllene.

Morten Bjørseth var en av kundene på Maxi Mat ved Charlottenbergs Shoppingcenter lørdag.Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

– Vi var forberedt på beslutningen, og kalte inn personalet allerede på tirsdag for å fylle opp med så mange varer som mulig, sier han til NTB.

– Glade i Pepsi Max

Annsofie Eriksson, salgssjef på kolonialavdelingen hos Maxi Mat ved Charlottenbergs Shoppingcenter, er glad for å kunne være helt tilbake i jobb. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

En av dem som er tilbake på jobb etter å ha vært permittert er Annsofie Eriksson, salgssjef i kolonialavdelingen.

– Det kjennes kjempebra! Herlig! Endelig får vi jobbe, fylle på og selge varer, smiler hun.

På spørsmål om hva nordmenn er mest glad i å handle er svaret enkelt:

– Det er Pepsi Max. Nordmenn veldig glad i Pepsi Max. Det var noen som mailet oss i natt og spurte om vi hadde brusen på tilbud!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Pepsi Max er en av de mest køpte varerna hos Maxi Mat ved Charlottenbergs Shoppingcenter.Foto: Annika Byrde / NTB scanpix