IKKE KONTROLL: Lørdag holdt de pressekonferanse om koronasmitte. Onsdag kveld måtte de igjen i møte. Robert C. Nordli, Helene Rakeie, Lene Vaaje Hansen, Øystein Neegaard. Onsdag måtte de finne nye tiltak etter at det er klart at en koronasyk som deltok i en fest på Hove 19.september, dro sammen med flere andre fra festen og på byen i Arendal sentrum. Foto: Silje Bratland Roksvåg

Stenger institusjoner i Arendal – har mistet kontrollen etter at festdeltagere dro på byen

Etter at det onsdag kveld ble klart at nye smitteutbrudd stammer fra en fest hvor deltakere gikk på byen etterpå, har krisestaben i Arendal kommune stengt institusjonene og innført besøksforbud med øyeblikkelig virkning.

Onsdag ble det registrert tre nye tilfeller av koronasmitte i Arendal kommune.

Ett av smittetilfellene er knyttet til konfirmasjonsfesten søndag 13. september, men de to andre tilfellene er personer som har deltatt på en fest på Hove lørdag 19. september.

Dro på byen

En person fra Østlandet var tilstede på festen mens han var smittet. Flere av dem dro på byen i Arendal lørdag kveld.

Smittesporing rundt festen foregår nå. Et trettitalls personer i flere kommuner er i karantene.

– Jeg vil ikke si hvilke kommuner, sier en ordknapp Arendals-ordfører Robert C. Nordli (Ap) til Agderposten onsdag kveld.

VAR HER: De to smittede personene var på No.1 Sportsbar og på Egon restaurant i Arendal lørdag 19. september. Kriseledelsen ber folk som var der lørdag kveld om å være på vakt for koronasymptomer. Foto: Frank Johannessen

Bes teste seg

De to smittede fra festen på Hove var på Egon og Sportsbaren lørdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Kommunens smittevernteam ber personer som var på Egon og Sportsbaren mellom klokka 21.30 - 24.00 den 19. september om å være oppmerksom på symptomer og eventuelt teste seg» skriver kommunen på sine hjemmesider.

Etter dette utbruddet og et tidligere utbrudd er situasjonen i Arendal kommune uoversiktlig.

Onsdag ble det nemlig også klart at en person som ble registrert smittet tirsdag kveld, har ukjent smittekilde:

Les også
Nok en person smittet i Arendal: - Vedkommende har ukjent smittekilde

Det innføres derfor flere tiltak for å beskytte beboerne på institusjonene, både kort- og langtidsplasser med umiddelbar virkning i en periode, foreløpig fram til 5. oktober.

Dette stenges

Det innebærer at dagtilbudene stenger, kafeene på institusjonene stenger, servicetilbud som frisør, fotpleie med mer på institusjonene opphører og besøksforbud innføres på institusjonene.

Les også
Ber om hjelp: - Slik kan du bidra til å slå ned smitten

Kriseledelsen opplyser at det vil legges til rette for besøk til pasienter i livets siste fase.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Pårørende til beboere på bo- og omsorgsinstitusjonene blir kontaktet i løpet av onsdag 23. og torsdag 24. september med mer informasjon, skriver kommunen på hjemmesiden.

UOVERSIKTLIG SITUASJON: – Bystyret vil torsdag vurdere ytterligere tiltak knyttet til private fester og offentlige arrangementer, sier ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal, her avbildet utenfor kultur- og rådhuset onsdag kveld. Foto: Tarald Reinholt Aas

Behandles i bystyret

– Bystyret vil i morgen vurdere ytterligere tiltak knyttet til private fester og offentlige arrangementer, sa ordføreren onsdag kveld.

Les mer om det siste i egen sak.

Bystyret vil ha svært strengt regime torsdag. Flere av representantene er tilbake på Teams og kommunalsjefene må sitte i et annet rom enn bystyresalen.

Agderposten er tilstede på bystyremøtet og dekker det fortløpende. Bystyremøtet kan du følge her.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nytt smittetilfelle i Arendal – 83 satt i karantene
Les også
Frp-politiker med korona: – Håper jeg ikke smittet noen