annonse

Sparte 15 millioner kroner på ny Fløybyen-utlysning

Denne 3D-skissen er hentet fra områdeplanen for Fløybyen. Den vedtatte områdeplanen - som også omfatter dagens fylkeshus (som i dag huser fylkesmannen) - åpner for utbygging av i alt 17.000 kvm gulvareal på tomten til den gamle sjømannsskolen. Det betyr at det når 6.100 kvm er bygget for Fylkesmannens nye kontorbygg (markert med gult inni rød ring) , så kan det bygges ytterligere over 11.000 kvm - til kontorer/boliger. Hva og hvordan er imidlertid ennå ikke bestemt. I tillegg åpner for øvrig for bygging av ytterligere 7 500 kvm på fylkeskommunens tomt til kontor/tjenesteyting (utenfor høyre bildekant). ILL.
FLØYBYEN: NSW Arkitektur (Foto: )
Her ser i nybygget til fylkesmannen til venstre. Dagens tårn til høyre har fått et par etasjer ekstra på toppen. Bare fylkesmannbygget reises i første omgang. 		Ill.
NYBYGG FOR FYLKESMANNEN: NWS Arkitektur (Foto: )
I første anbudsutlysning var det mange svært detaljerte beskrivelser fra arkitektene om eksempelvis hvilken steinsort som skulle brukes på benkene utenfor - og opplegg omn «prøver» som skulle godkjennes før endelig arbeid. Nå er mye av dette strøket til fordel for allminnelig Norsk Standard, opplyser styreleder Sangvik.	Ill
DETALJERTE BESKRIV-ELSER: NSW Arkitektur (Foto: )
Nybygg for Fylkesmannen

+ Også i andre runde sprakk kostnadsrammen for Fylkesmannens nye hus på Fløyheia – men likevel betyr 160 mill. at man fikk ned prisen 15 mill.

Vidar Fløde


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse