Etter å ha vært savnet i snaue tre måneder ble Ørjan Solum funnet død i Steinsåsgruvene i Arendal 18. juni. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sørlending funnet i gruve døde trolig av drukning

Ørjan Solum ble funnet død i Steinsåsgruvene i Arendal i mai. Ifølge obduksjonsrapporten er den trolige dødsårsaken drukning. Det er ingen mistenkte i saken.

Obduksjonsrapporten viser at Solum trolig døde av drukning, men konkluderer med at dødsårsaken fremdeles er usikker. Det skriver NRK.

Politiet ønsker ikke å utelukke om dødsfallet skyldes noe kriminelt, selvmord eller et uhell.

Etterforskningen pågår i samarbeid med Kripos.

Solum, som da var 25 år gammel, ble sist sett sett i et boligområde, like ved Bratthenget 29 B på Nyli i Arendal, noe før klokken 18.00 onsdag 25. mars.

Det var flere leteaksjoner etter den savnede mannen,

Politiet satte i gang søk i Steinsåsgruvene mandag 18. juni og fant en død mann under vann dagen etter. Gruvene var et naturlig sted å lete siden de ligger i nærheten av der Solum sist ble sett.

Les også
– Ingen har i dag full oversikt over dette enorme nettverket av gruver

Gruvene ved Steinsås i Arendal er en del av et større gruvesystem rundt Arendal sentrum. Gruvene er fra 1700-tallet og er både dårlig vedlikeholdt og lite kartlagt. Akkurat hvor stort gruvesystemet rundt Steinsås er, har politiet slitt med å finne ut av.