Sørlandsbanen er åpnet igjen

Sørlandsbanen ble søndag ettermiddag åpnet igjen etter å ha vært stengt i nesten ett døgn.

Strekningen på Sørlandsbanen mellom Vegårshei og Gjerstad i Aust-Agder er åpnet etter at den i 15-tiden lørdag ble stengt som følge av problemer med strømtilførselen.

 – Da er feilen rettet og infrastrukturen er i orden. Vi har sagt at det kan kjøres tog på strekningen, men vi får se når togene kommer i gang, sier pressevakt Gunnar Børset i Bane Nor til NTB.

Komplisert feil

Årsaken til stengningen er en feil med strømtilførselen. Ifølge pressevakt i Bane Nor var feilen ganske komplisert, og det tok derfor noe tid å rette den.

Strømproblemene medførte store forsinkelser lørdag, og 147 passasjerer som var om bord på et tog fra Oslo til Kristiansand ble stående fast i nesten fire timer. Toget er det eneste som har kjørt på strekningen siden lørdag ettermiddag.

Buss for tog

– Stort sett har det blitt satt opp buss for tog, men det har vært store forsinkelser fordi det har vært vanskelig å skaffe alternativ transport. Grunnen til det er at vi allerede bruker alternativ transport til det planlagte arbeidet som Bane Nord utfører, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Fra lørdag ettermiddag til søndag morgen var det totalt fire avganger som hadde blitt rammet av strømstansen, opplyser Lundeby.

(©NTB)