Sophie Elise la seg ned i fontenen på Torvet for å aksjonere for miljøet.
Sophie Elise la seg ned i fontenen på Torvet for å aksjonere for miljøet. Foto: Marie N. Kalvehagen

Sophie Elise har fått munnkurv etter at hun spilte død i fontene: Får ikke snakke med Agderposten

Den ellers så medievante bloggeren Sophie Elise får ikke la seg intervjue om hvorfor hun torsdag ettermiddag havnet i en fontene i Arendal.

Presseansvarlig Jesper Lagerman i aksjonsgruppa Extinction Rebellion vil ikke svare på om Sophie Elise er med i organisasjonen eller om hun bare stilte opp i et filmstunt, iscenesatt av et produksjonsselskap som vil bruke henne i en film.

Torsdag utførte miljøaksjonistene fra Extinction Rebellion en aksjon på Torvet i Arendal. Mot slutten av seansenla de seg ned i vannet i fontenen.

– Jeg kan bekrefte at Sophie Elise er med oss. Vi la oss nettopp ned i fontenen i en såkalt «spill død-aksjon» i etterkant av et gateteater om miljøproblematikken. Målet er å vise hva som kommer til å skje hvis ikke vi gjør noe med miljøkrisen, sa Even Tømte fra Extinction Rebellion da.

Tilbød først intervju

Da Agderposten etter aksjonen på Torget i Arendal stilte opp på Munkehagen kultursenter – der klimaaktivistene holder til, tilbød presseansvarlig Jesper Lagerman seg å formidle en intervjuavtale med Sophie Elise. 

Men den førte ikke frem.

Litt senere kommer det ut en mann som forklarer at han jobber for et produksjonsselskap. 

Han bekrefter samtidig at det han beskriver som «produsenten» har bestemt at Sophie Elise ikke skal snakke med Agderposten.

TV-produksjon

Dette forklarer han med at den kjente bloggeren er med i en TV-produksjon han ikke vil si noe mer om.

Bak ham i rommet - der klimaaktivistene befinner seg - står en tydelig våt og kald Sophie Elise med et stort ullteppe rundt seg.

Fra sidelinjen følger hun øyensynlig med på samtalen, men bryter ikke inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På dette tidspunktet er den korte praten med den fremmede mannen slutt. 

- Men følg med på Tv2, sier han kryptisk før han går inn til Sophie Elise og de rundt 25 klimaaktivistene som befinner seg på Munkhaugen kultursenter.

Upublisert materiale

PR- og mediesjef i TV2, Jan-Petter Dahl, er taus om hva Sophie Elise foretar seg på Arendalsuka. Han ble spurt om det hele var en reell protestaksjon, et reklamestunt for et TV2-program eller noe annet. 

– Jeg er kjent med at hun er ute og gjør diverse opptak. Vi har ikke noe annet å si om det, sier Dahl til Agderposten. 

– Hvorfor vil du ikke si noe mer? 

– Fordi dette er upublisert materiale. Det ønsker vi ikke å si noe om før det har blitt sendt på TV, sier han.