KOMMUNEOVERLEGE: Preben Aavitsland forteller at det er smitte blant russen i Arendal. Han peker på tre samlinger, hvor flere kan ha blitt smittet. Foto: NTB scanpix

Smittet russ på Stoa forrige helg: - Redde for at flere er smittet

Forrige helg hadde russen i Arendal flere treff på forskjellige steder. – Noen av russen var smittet underveis, sier Preben Aavitsland.

Forrige helg var det siste helgen med feiring for russen i Arendal. Natt til forrige lørdag, fikk politiet flere meldinger om blant annet russestøy ved Postterminalen på Stoa.

– Vi vet at det var mye fest og rulling. Noen av russen var smittet underveis, og kan ha smittet andre, sier kommuneoverlege i Arendal, Preben Aavitsland til Agderposten.

Kommunen har vært i kontakt med russen, og gjort dem oppmerksomme på smitten.

Denne uken har det vært flere smittetilfeller i Arendal. Nå oppdateres smittetall én gang per uke.

Les også
Fortsatt smitte i Arendal: – Følg anbefalingene
Les også
Nå får du ikke lenger vite hvor mange som daglig er smittet i Arendal

Samlingene forrige helg

Kommunen har oversikt over tre steder i Arendal, hvor russen hadde samlinger forrige helg. Aavitsland ber også andre som har vært i nærheten, eller hengt med russen om å være på vakt:

Samling på E18 ved Longum

Postterminalen ved Stoa

Deli de Luca på Stoa

– På de tre stedene har det vært smittet russ til stede forrige helg. Vi er redde for at det også kan ha vært andre som kan ha blitt smittet her. Folk har ikke helt oversikten over hvem de har vært sammen med, eller klemt på, legger Aavitsland til.

Utvider testkapasiteten

Kommunen har også utvidet testkapasiteten på Longum til mandag. Kommuneoverlegen ber russ – og andre som kan ha oppholdt seg i nærheten av disse stedene følge med på symptomer.

– Hvis noen opplever hodepine, rennende nese og vond hals, er det lurt å ta en test. Så håper vi ikke det blir så mye smitte ut av dette, understreker Aavitsland.