SMITTEN STIGER: Smitten stiger i Arendal og nabokommunene. Fredag 9. april er det registrert åtte nye smittede i Arendal og én ny i Froland. Foto: Frank Johannessen

Smitten stiger: Åtte nye bekreftede tilfeller i Arendal fredag. Én ny smittet i Froland

Smitten stiger i Arendals-distriktet. Flere hundre arendalitter sitter i karantene.

– I dag er det åtte nye smittetilfeller i Arendal. Samtidig er det ett nytt smittetilfelle i Froland, med tilknytning til Arendal, sa ordfører Robert C. Nordli til Agderposten ved 22.45-tiden fredag kveld.

Av de åtte nye smittede i Arendal er tre elever ved Sam Eyde videregående skole. Den smittede fra Froland er også elev ved Sam Eyde. I alt har den videregående skolen i Arendal altså fått fire bekreftede tilfeller fredag.

De fire er elever i to forskjellige klasser på skolen: 2. klasse elektro og 2MKA.

– Kjent smittevei

– De åtte nye smittede i Arendal fredag var alle i karantene fra før. Det er kjent smittevei og samtlige nye smittede i dag har tilknytning til utbruddet ved Tvedestrand Videregående skole, sier ordføreren.

Det hadde også fire av de sju som ble registrert smittet i Arendal torsdag.

Les også
Sju nye smittede i Arendal: Over 150 i karantene

– Prøvesvarene kom nokså sent fredag og smittesporingsteamet jobber fremdeles med å kartlegge nærkontakter utover kvelden, sier ordføreren like før klokken 23.

Så langt er det klart at 50 nye personer er satt i karantene. Det er snakk om medelever og lærere ved Sam Eyde, som den siste tiden har kjørt på «rødt nivå». I tillegg settes familiene til disse 50 i ventekarantene.

– Vi ønsker å rette en sterk anbefaling til alle som nå er satt i ventekarantene: vent til dag fem med å teste deg, sier ordføreren.

Robert Cornels Nordli i telefonen utenfor Arendal kultur- og rådhus desember 2020 Foto: Irene Hegge Guttormsen

Flere hundre i karantene

Det er nå flere hundre personer i Arendal som sitter i karantene eller ventekarantene. Torsdag ble over 150 satt i karantene og med de 50 nye fredag, samt en rekke nye nærkontakter i ventekarantene er tallet nå - etter det Agderposten kan forstå - langt over 300.

– Jeg har ikke den fullstendige oversikten for øyeblikket, smittesportingsteamet jobber fremdeles med å kartlegge nærkontakter, sier ordføreren.

De 150 som ble satt i karantene (eller ventekarantene) torsdag var i stor grad knyttet til Stuenes skole i Arendal. Hele niendetrinn ved skolen er fredag gått fra ventekarantene over i vanlig karantene etter at en elev har testet positivt.

– Hele trinnet er nå i karantene frem til og med 18. april. Deres nærkontakter settes i ventekarantene, sier Nordli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klasse 8D ved Stuenes er fremdeles i ventekarantene. Denne skal vurderes forlenget eller opphevet på lørdag.

Også smitten ved Stuenes skole kan knyttes til utbruddet i Tvedestrand.

Les også
Fem smittetilfeller etter påsken

– Test dere

Av de smittede som er registrert både torsdag og fredag er det flere som ikke har symptomer i det hele tatt, eller som har svært vage og svake symptomer.

– Vi ser at noen ikke har symptomer i det hele tatt, mens andre har vage symptomer som kan forveksles med allergisymptomer. Vi vet at det er starten på allergisesongen og mange kan ha symptomer, men vi ber likevel om at folk med disse symptomene tester seg, sa Nordli torsdag.

Budskapet gjentas fredag:

– Det understreker viktigheten av å teste seg. Vi ber folk ha svært lav terskel for å teste seg. Vi har økt testkapasiteten i kommunene gjennom helgen, sier ordføreren.