STØRRE LOKALER: Grimstad kommunestyre skal fremover ha møtene sine her i Norkirken på Østerhus, fordi kirken har større lokaler enn rådhuset, og det er lettere å overholde smittevernreglene.

Smitten jager politikerne inn i kirken

Kommunestyresalen blir for liten når hele kommunestyret samles. Derfor flytter politikerne i Grimstad ut av rådhuset, og inn i kirken.

– Det er 35 representanter i kommunestyret. I tillegg møter politisk sekretariat, administrasjonen og andre som orienterer. Kommuneoverlegens anbefaling er å flytte møtene ut av kommunestyresalen. Salen er for liten, og det er krevende å overholde smittevernreglene, sier kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs i Grimstad kommune.

Ettersom kommunestyret samles allerede torsdag, etter en hasteinnkalling som kom onsdag, måtte kommunen raskt sjekke hvilke lokaler som kan være egnet.

Hastemøtet kan du lese mer om i denne saken:

Les også
Hastemøte i kirke: Kan bli snarlig rådmanns-avklaring

– Vi måtte raskt finne hvilke tilbydere som finnes, og fant ut at Norkirken ved Bibelskolen i Grimstad er egnet. Fremover vil kommunestyret samles der, og det er møte allerede i morgen, forteller Toldnæs.

Politiske møter med færre deltakere kan fortsatt holdes på rådhuset.

Norkirken eies av Normisjon, og ligger på Østerhus utenfor Grimstad. Kirken er over 2.000 kvadratmeter stor.

Grimstad har for tiden ingen personer i isolasjon, og heller ingen nærkontakter i pålagt karantene. Forrige uke ble 387 innbyggere testet ved kommunens teststasjon.