Sju personer ble sendt sykehus etter at de trolig ble kullosforgiftet på en fest i en bunkers på St. Hanshaugen i Oslo natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Alle festdeltakere som ble kullosforgiftet er utenfor livsfare

Alle personene som er innlagt på sykehus med kullosforgiftning etter festen i en grotte på St. Hanshaugen i Oslo natt til søndag, er utenfor livsfare.

Det opplyser Fridtjof Heyerdahl, overlege ved CBRNE-senteret ved Oslo universitetssykehus til Aftenposten.

– Men noen av dem er fortsatt regnet som alvorlig skadd, sier Heyerdahl.

I alt var seks personer regnet som alvorlig skadd etter festen, sier han.

– Sju unge personer ble funnet bevisstløse av en patrulje klokken 3.46 etter en fest i en bunkers i krysset mellom Uelands gate og Collets gate, like ved Lovisenberg sykehus, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

– Det vi kan bekrefte nå er at 24 pasienter er kommet til sykehuset etter denne festen, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til NTB like før klokken 7 søndag morgen.

Han kan ikke gi opplysninger om tilstanden til pasientene. VG skriver at tilstanden er kritisk for fem personer.

To politimenn forgiftet

Avisen skriver også at to av pasientene er polititjenestemenn som ble utsatt for kullos da de hjalp festdeltakere ut av grotten.

– Opplysningene vi har nå klokken 6 er at tilstanden er alvorlig til kritisk for flere av festdeltakerne, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

De sju er sendt til både Lovisenberg og Ullevål sykehus, opplyser politiet, som klokken 5.12 ikke har fått tilbakemelding om helsetilstanden deres.

– Sju unge personer ble funnet bevisstløse av en patrulje klokken 3.46 etter en fest i en bunkers i krysset mellom Uelands gate og Collets gate, like ved Lovisenberg sykehus, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle nødetater rykket ut til stedet natt til søndag. Politiet har ikke avhørt noen av ungdommene og ikke funnet noen ansvarlige for arrangementet.

Brutt opp dør til grotte

– Men vi har snakket med et par deltakere. Det kan ha vært opp mot 80 deltakere på festen. Anslagene varierer mellom 30 og 80 personer, sier operasjonslederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De har ifølge politiet tatt seg ulovlig inn i bunkersen, som har vært avlåst og stengt.

– Det er en inngang som er brutt opp, man må klatre litt for å komme dit, sier han.

Kråkenes sier at en patrulje fra politiet tilfeldigvis kom over en rekke omtåkede ungdommer i strøket og så fant de sju som måtte ha helsehjelp. Deretter ble livreddende førstehjelp satt i gang.

Fødselsdags-rave

– Det skal ikke være flere der inne nå, sier Kråkenes til NTB ved 4.30-tiden. Han vet ikke vet hva lokalet brukes til ellers eller hvordan den mistenkte forgiftningen kan ha skjedd, men politiet spekulerer på at kullosen kan stamme fra et aggregat som ble brukt til å skaffe strøm til festen.

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, sier at det har vært en rave-fest i forbindelse med en fødselsdagsfeiring. Han omtaler bunkersen som en grotte.

– En av patruljene våre ble vinket til av noen som følte seg dårlig og trengte hjelp. Mens patruljen hjelper til og snakker med personen kommer det flere ut av grotten, forteller han.

Sju personer er funnet bevisstløse og sendt til sykehus etter at de trolig ble kullosforgiftet på en fest i en bunkers på St. Hanshaugen i Oslo natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Store mannskaper fra alle nødetater var på plass på St. Hanshaugen tidlig søndag morgen. Uelands gate er sperret av. Politiet sendte mange patruljer til stedet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix