Store Telia-problemer

En nettverksfeil fredag berørte et større antall Telia-kunder, inkludert Agderposten.

I Agderposten og samarbeidsaviser skaper nettverksfeilen problemer for arbeidsverktøyene som brukes. Agp.no fungerer, men – som flere brukere har merket – lar ikke e-avisa seg laste ned.

VG omtaler også feilen, og skriver at de har mottatt rekke tips fra Telia-kunder som sier at de opplever problemer med selskapets tjenester.

Avisen skriver videre at det også på Telias Facebook-side er mange som sier de har problemer, med både TV, nett og telefon.

Omfattende

NTB skriver at kunder i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund, Kristiansand og deler av Oslo-området skal være rammet. Men også Arendal er altså berørt.

Agderposten var kort etter klokken 8 i kontakt med pressekontakt Daniel Barhom i Telia, som ikke kunne gi ytterligere detaljer, men som sa det ble jobbet iherdig med feilretting.

Barhom har uttalt følgende til VG:

– Vi jobber på spreng med å kartlegge feilen, og vil komme tilbake med mer informasjon så raskt som mulig. Vi beklager veldig til våre kunder.

Beklager

Teleselskapet har senere fredag morgen lagt ut denne meldingen på egne sider:

«Vi opplever for øyeblikket større nettverksproblemer som påvirker våre internett-, mobil- og TV-tjenester. Dette påvirker også nettsidene våre, samt muligheten til å kontakte kundeservice. Våre beste folk er på saken, og det jobbes på spreng for å få alt opp igjen så raskt som mulig. Vi beklager ulempene det medfører.»

Klokken 9.30 hadde situasjonen normalisert seg for Agderpostens del, og e-avisa kunne lastes ned som normalt.

Telia bekrefter også at problemene skal være løst for kundene som var rammet.