ORDFØRER: Robert C. Nordli minner om hvor viktig det er å overholde karantenebestemmelsene. Foto: Silje Bratland Roksvåg

Nok et smittetilfelle: Fem nye smittede i Arendal tirsdag

Tirsdag er det rapportert fem nye smittetilfeller i Arendal kommune. Totalt 41 personer bosatt i Arendal er nå smittet av koronaviruset.

Siste: I 17-tiden har smittetallet økt fra fire til fem i Arendal. Smittesporingsteamet i kommunen jobber med å kartlegge nærkontakten.

Ordfører Robert C. Nordli kan ikke si om disse er blant de over 350 som sitter i karantene. Men de som sitter i karantene, må overholde reglene, presiserer han.

– Det har vært en utfordring for smittevernmyndighetene at ikke karantenereglene overholdes. Det er veldig viktig at disse følges, sier han.

Foto: Frank Johannessen

Kan knyttes til selskap

Nordli sier til Agderposten tirsdag ettermiddag at situasjonen fortsatt er uavklart. Noen av de fem smittede kan knyttes til de tidligere omtalte selskapene som viruset har spredt seg fra, ifølge ordføreren.

– Innbyggerne må fortsatt tenke på dette med nærkontakt. Vi vet ikke hvor dette bærer, men jeg har stor tro på at vi skal komme oss gjennom i fellesskap, sier Nordli.

Får svar innen 24 timer

Blir du satt i karantene fordi du har vært i nærkontakt med en koronasmittet, skal du holde deg der i 10 dager, uavhengig om du får et positiv eller negativt svar på testen.

– De som tar en test, vil som en hovedregel få svar innen 24 timer, forklarer ordføreren.

Ny teststasjon

Tirsdag åpnet Arendal kommune for booking av test på det nye testsenteret ved Filadelfia på Harebakken, som åpner onsdag klokken 12.

– På nettsiden vil du også få beskjed om når du kan komme og teste deg, forklarer han.

Nordli sier det er gratis å ta testen og at det allerede nå er mulig å bestille tid på hjemmesiden til Arendal kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi kan klare 180 tester om dagen. Det er ganske bra, sier han.

Les også
Legen: Jeg har aldri måttet stenge før
Les også
Over 300 i karantene - har sporet alle smittetilfellene
Les også
To nye koronasmittede
TESTSTASJON: Her opprettes det ny teststasjon fra onsdag Foto: Eline Storsæter