annonse

Sekunder unna alvorlig ulykke

: (Foto: )

Fra land så forskrekkede øyenvitner båten gå i større og større ring og at den nærmet seg land. De skrek og skrek til den sovende båtføreren, som våknet sekunder før en virkelig alvorlig ulykke.

  • Stein Larsen

Ropene forhindret trolig ulykken i Nidelva utenfor Arendal i å ende langt verre enn den gjorde søndag ettermiddag.

Politiet har nå 

 fra de indre bygder for ruskjøring til sjøs. Han var angivelig så påvirket at han ikke kunne blåse, og dermed ble tatt med til sykehuset for blodprøve. Politiet legger ikke skjul på at ulykken kunne endt langt verre.

Så det hele

– Folk så båten fra land. Den gikk da i ring ute i Høllen. Da den kom nærmere land så de båtføreren sitte å sove bak rattet. De ropte og ropte. Rett før den dundret på land våknet han. Men da var det for sent. Selv om han forsøkte å sette båten i revers, dundret den inn i en brygge og en fortøyd båt. Heldigvis fikk den samtidig noe tau i propellen, slik at ferden stanset der, forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen til Agderposten.

Han legger ikke skjul på at dette kunne endt langt verre.

– Dette kunne gått mye verre om ikke folkene på land hadde fått vekket føreren. Nå slapp han unna med et par kuler i hodet og skrubbsår på knæra. Han var heldig, mener operasjonslederen.

Om bord i den relativt store båten skal politiet ha funnet synlige bevis på en svært så fuktig båttur.

Tatt med

Politiet kom til stedet kort tid etter ulykken. De kjørte mannen til legevakta. Der ble det ikke funnet noen alvorlige skader på mannen.

– Omstendigheter gjorde at de valgte å ta blodprøve av ham. Han var svært påvirket, forteller operasjonslederen.

Båtføreren kan nå vente seg en kraftig reaksjon på kjøreturen.

Redningsskøyta fra Arendal rykket og ut til stedet og fikk i oppdrag å taue den 30 fot store båten til kai. De har og sjekket båten.

– Den har en del skader, blant annet er det slått hull i skroget bak på båten, forteller de.

Starter båttjenesten

Ulykken skjedde dagen før årets politibåttjeneste starter i Arendal. Fra mandag er politibåten å finne mellom holmer og skjær.

– Årets tjeneste starter til uken, sammen med ferien. Det har de siste dagene vært tjenestemenn med båtkunnskap på vakt, så dersom det hadde vært behov for det, så kunne båten vært operativ på kort tid, forklarer operasjonsleder Klausen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse