Se video: Her blir snømannen Kalle løvemat

Det ble en annerledes start på helgen for løvene i Dyreparken i Kristiansand.

For selv om de store snømengdene glimrer med sitt fravær langs kysten av Sørlandet, mangler det ikke på kreativitet hos dyrepasserne i Dyreparken.

Da løveflokken ble sluppet ut i vintersola fredags, sto nemlig snømannen Kalle klar ute i innhegningen. Kanskje ikke snømann i tradisjonell forstand, han var riktignok laget av halm og strie, men til gjengjeld var han parfymert med godlukt som løver engasjeres av, samt dandert med deilig kjøtt. (Øverst i saken kan du se hvordan løvene reagerte).

«SNØMANN»: Fredag hadde en underlig skapning funnet veien inn til løvene i Dyreparken. Foto: Dyreparken

Det var dyrepasser Olav Åsland, godt kjent for mange gjennom TV-serien Dyrepasserne, som hadde laget Kalle.

– Det er veldig gøy å kunne gi løvene en kreativ aktivisering som denne, og å gjøre dette sammen med våre dyktige gartnere i parken, sier Åsland i en pressemelding.

Aktivisering er et matra blant dyrepasserne, som stadig vekk finner på nye måter å underholde parkens dyr på. Dette er blant annet viktig for dyrenes velferd og helse, og benyttes ofte av dyrepasserne i flere ulike sammenhenger. Ikke bare for dyrenes tilfredsstillelse, men også for veterinærene slik at de kan utføre praktiske gjøremål som eksempelvis helsesjekk av dyrene.

I Dyreparken bor der nå én hannløve, Aslan, og tre løvinner, Nala, Kiara og Leah. Aslan er sjefen i flokken. I fjor kom den triste beskjeden om at flokkens fjerde løvinne, Leia, døde i en ulykke.