annonse

Savnet 15-åring funnet omkommet i Gjerstadvannet

DYKKER ETTER 15-ÅRING
DYKKER ETTER 15-ÅRING: Redningsdykkere fra brannvesenet drøftet søket som ble gjenopptatt onsdag morgen. (Foto: Elisabeth Grosvold)

Onsdag ettermiddag melder politiet at de har funnet en omkommet person i Gjerstadvannet i Gjerstad kommune. Siden tirsdag kveld har det vært lett etter en 15-årig gutt fra Afghanistan, som forsvant under lek i vannet.

Frank Johannessen Tarald Reinholt Aas Inger Stavelin

Da søket etter den 15-årige asylsøkeren ble tatt opp igjen i Gjerstadvannet onsdag morgen, var det ikke som en redningsaksjon.

– Vi leter etter en omkommet person, sa politiets innsatsleder Kurt Ulven til Agderposten onsdag ettermiddag.

Onsdag klokken tre meldte politiet at en person er funnet omkommet, og at kriminaltekniker er på vei. Kl. 18.40 melder politiet at ansatte ved asylmottaket har bekreftet at den omkomne som ble tatt opp av vannet er gutten som har vært savnet siden tirsdag kveld.

.

- Den omkomne ble funnet av dykkere fra brannvesenet 30-40 meter fra land, opplyser politiet.

Gutten bodde på Egdehall asylmottak, og falt i vannet da han lekte med to andre tirsdag kveld.  

Mannskaper fra Røde Kors og fire dykkere fra Kristiansand Brannvesen deltok i leteaksjonen onsdag.


SØKER VIDERE
SØKER VIDERE: Dykkerbilen fra brannvesenet på plass i Gjerstad. Foto: Elisabeth Grosvold

Dykkerbilen fra brannvesenet på plass i Gjerstad. Foto: Elisabeth Grosvold

Sivilforsvaret har bidratt med teltfasiliteter mens søket pågikk. 

Lekte

Politiet ble varslet om ulykken tirsdag klokken 18.46, og drukningsalarmen gikk hos nødetatene, som først trodde det dreide seg om en kanovelt. Språklige utfordringer gjorde at det en tid var uvisshet rundt handlingsforløpet. 

– Det som skjedde, var at tre personer var ved vannet tirsdag kveld. En av dem sto på land, to sto på en flåte, en treplate, i vannkanten. De to ramlet av treplaten – den ene av dem på et sted der det var litt dypere, sa politistasjonssjef Holum til Agderposten. 

De to andre fikk en kano på vannet for å lete, men fant ikke kameraten. 

KANOEN
KANOEN: De to andre fikk denne kanoen på vannet i et fortvilet forsøk på å redde kameraten. Foto: Elisabeth Grosvold

Foto: Elisabeth Grosvold

– En av de tre var ikke svømmedyktige, opplyser Ulven.

Stor leting

Dykkere både fra Kristiansand og Telemark søkte etter gutten i Gjerstadvannet tirsdag kveld, uten hell. Første dykker gikk i vannet klokken 19.50.

Flere båter og en vannskuter deltok også i søket.

Redningsmannskapene beskrev tirsdag kveld vanskelige leteforhold, med strøm i vannet og lite sikt.Dykkerne hadde også onsdag svært vanskelige leteforhold, men myk bunn og mye grums i vannet. Dybden i vanner er på ca. fem meter.

Enslig og mindreårig

Guttene som var sammen med den savnede og beboerne på Egdehall asylmottak har blitt tilbudt hjelp av Gjerstad kommunes kriseteam.

– De som bor her har allerede flyktet fra kaos og tragedie, og så opplever de noe slikt som dette, kommenterer ordfører Trygve Grunnsvoll (Sp).

Egdeshall ble hasteåpnet som asylmottak i sommer, etter at UDI hadde et stort behov for å plasser til 30 enslige mindreårige asylsøkere.

De tre mindreårige asylsøkerne kom alle fra Afghanistan.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse