Sandfaste på nytt hotell: - På bildet er de andre familiene som er i samme situasjon som oss. Vi fant hverandre mens det stormet, forteller Julie Christine Merkesdal. Foto: PRIVAT

Sandfaste sørlendinger: – Vi vet fortsatt ingenting

Julie Christine Merkesdal (27) og moren Line Langemyr fra Arendal kom seg ikke hjem fra Gran Canaria mandag, heller.

– Vi fikk melding om at vi skulle få ny informasjon på sms i formiddag. Den meldingen har vi ikke sett noe til, forteller Merkesdal til Agderposten mandag kveld.

– Vi får vite mer via Agderposten enn det reiseselskapet forteller oss, sier Merkesdal, som inderlig håper at de kommer seg hjem tirsdag.

Merkesdal og moren Linda har hatt en ferieuke på Gran Canaria, og skulle sette kursen mot Kjevik lørdag ettermiddag, men slik ble det altså ikke.

– Vi satt klare i flyet klokka 16 på lørdag, men vi fikk raskt beskjed om at flyvningen ble innstilt på grunn av sandstormen, forteller hun.

Julie Christine Merkesdal (t.v) og mor Line Langemyr: – Det er en kjip slutt på ferien, forteller de. Foto: Julie Christine Merkesdal

Uten toalettsaker og klær i to dager

Merkesdal og moren fant raskt flere familier som var i samme situasjon. Siden reiseselskapet Apollo ikke klarte å skaffe familiene hotell, måtte de ta saken i egne hender.

– Vi er fem familier som har funnet hverandre i stormen. Vi ordnet oss nytt hotell i går, men det er jo ingen som har fått hentet eller tilsendt bagasjen sin. Det er kjipt å ikke ha tilgangen på toalettsaker og rene klær. Folk begynner å bli rimelig trøtte av å vente på informasjon, forteller Merkesdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Venter på kontrabeskjed

Sigbjørn Myrvoll og kona er også værfaste på øya. De klarte å ordne seg en overnatting hos noen venner i natt. Nå venter de bare på klarsignal.

– Vi er i Puerto Rico fortsatt. Vi fikk sove på sofaen hos noen venner i natt. Nå fikk vi akkurat høre at et annet par måtte reise til flyplassen, siden de kunne fly hjem via Oslo til Bergen i ettermiddag.

Myrvoll og kona har et vennepar fra Nedenes som skal fly nedtil Gran Canaria i kveld.

– Da åpner det seg kanskje en mulighet for at vi kan reise hjem i morgen. Vi får bare vente å se. Det kan jo snu fort, forteller Myrvoll på telefon til Agderposten.

Slik var køen søndag formiddag på flyplassen i Las Palmas: - Vi reiste fra flyplassen igjen, og fikk sove hos noen venner med hotellrom i natt, forteller Sigbjørn Myrvoll på telefon til Agderposten. Foto: Sigbjørn Myrvoll

– De skylder på hverandre

Merkesdal forteller at hovedproblemet er kommunikasjonen mellom flyselskapet og reisebyrået.

– Vi gikk et døgn uten å få noe beskjeder, og så fikk vi stadig meldinger hvor det sto at vi skulle få informasjon etter hvert. Det er utrolig frustrerende å ikke vite hva som skjer, sier 27-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De bare krangler og gir skylden på hverandre. SAS mener det er Apollo sin feil, og motsatt. Vi har ikke sett snurten av dem heller, så man skulle tro de også hadde blitt tatt av sandstormen, legger hun til.

Kø full av sørlendinger: Slik så innsjekk-køen ut søndag ettermiddag. Vi skulle egentlig sjekke inn og ta av mot Kjevik i går rundt klokka 13, men sånn ble det ikke, forteller Myrvoll. Foto: Sigbjørn Myrvoll

– Vi skulle begge vært på jobb i dag

Julie Christine Merkesdal og moren er begge lærere, og måtte raskt ta kontakt med arbeidsgiver.

– Vi skulle jo begge vært på jobb i dag, men vi aner jo ikke om vi kan komme på jobb i morgen eller senere i uka. Heldigvis skjønte jo sjefene det. Været kan vi ikke gjøre noe med, men det hadde vært greit med skikkelige beskjeder vi kan forholde oss til, forteller Merkesdal.

Flere avganger med andre flyselskaper

Ifølge Gran Canaria internasjonale flyplass, er det etter planen fire avganger til Gardermoen i dag ettermiddag fra klokka 16.00. Tre av avgangene er med flyselskapet Norwegian. Første avgang med SAS skal være i kveld 18:15 lokal tid.

De Agderposten har snakket med, har fortsatt ikke fått noen beskjeder om når de kan forvente seg å vende snuten mot Kristiansand. – Vi sitter bare på telefonene hele tiden. Det virker som det er SAS og Apollo som er hardest rammet her. Vi må bare vente på beskjeder rett og slett, sier Merkesdal.