VÅTT: Det falt store mengder regn på kort tid tirsdag.

Så mye regn falt det tirsdag - og slik blir været fremover

Det regnet godt fra seg natt til tirsdag og gjennom dagen. Om man smører seg med litt tålmodighet, kommer finværet tilbake.

Vi tar en telefon til Meteorologisk institutt for å høre nøyaktig hvor mye regn som har falt de siste timene. De offisielle målingene er klare hver morgen klokken 08, men statsmeteorolog Martin Granerød kan liste opp følgende nedbørsmengder på ulike stasjoner siden midnatt og frem til klokken 18 tirsdag:

• Torungen fyr: 19,5 mm.

• Landvik: 17,9 mm.

• Gjerstad: 13 mm.

• Byglandsfjord: 11,8 mm.

• Åseral: 48 mm.

• Lyngdal: 21,6 mm.

• Mandal: 19,1 mm.

• Kjevik: 11,5 mm.

Dette er altså de offisielle målingene, men Granerød forteller at de fulgte bygeaktiviteten på Sørlandet tirsdag ettermiddag. I området mellom Arendal og Tvedestrand falt det 5-10 millimeter nedbør på kun én time.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da merker man at det regner godt, bekrefter meteorologen.

Denne dagen blir finest

Og bygeaktivitetene skal nok fortsette noen timer til utover tirsdagen, før feltet trekker østover. Sitter man ute i sola nå og lurer på om man skal finne frem grillen, anbefaler derfor Granerød folk å ta en kikk på Yrs værradar.

Onsdagen starter muligens litt grått, før det letter utover dagen. Meteorologen kan ikke utelukke at det kommer en og annen byge, men ellers blir det skiftende skydekke og muligheter for sol. Temperaturene vil komme opp i 19-20 grader de varmeste stedene.

Torsdag ser ut til å bli en bedre dag værmessig. Det blir lange perioder med sol, og faren for byger er ikke like stor. Temperaturen vil imidlertid kunne falle litt, og på det varmeste kan det bli mellom 17 og 20 grader.

– Men får man sol også, så blir det ikke så aller verst, påpeker Granerød.

Usikker helg

Ettersom vi har en ustabil værtype for tiden, er det vanskelig allerede nå å si noe om helgeværet, forklarer meteorologen. Første del av fredagen ser foreløpig ikke ut til å bli så aller verst, men utover fredag og inn i lørdagen kommer nedbøren tilbake.

– Frontsonene som skal passere, kan fort flytte seg noen timer den ene eller andre veien. Det kommer nok regn, men om det kommer fredag eller drøyer til lørdag, er vanskelig å si noe om nå, avslutter Granerød.