PLANLA SKATTEGREP: Kjell Ingolf Ropstad, her avbildet i Oslo i en annen sammenheng, er i hardt vær. Foto: Synnøve Skeie Fosse

Ropstad svarer på skatte-kritikk: - Jeg skjønner at jeg har skuffet mange

KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad møtte pressen fredag formiddag. Han legger seg flat etter skatte-saken som har preget nyhetsbildet fredag.

Aftenposten avslørte fredag at Ropstad innrømmer å ha tatt aktive grep for å unngå skatt på statsrådboligen i Oslo.

Dette har skjedd så langt:

• Aftenposten skrev 5. september i år at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fra 2010 ikke betalte skatt på fordelen av pendlerboligen som Stortinget betalte for. Samtidig var han folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet, og han eide også en bolig på Lillestrøm som han leide ut.

• Han har opplyst at Stortingets administrasjon var tydelig på at det ikke hadde noe å si for skattespørsmålet at han ikke hadde noen boutgifter hjemme i Agder, og Ropstad har ikke brutt noen regler ved å gjøre det slik.

• 17. september kunne Aftenposten melde at Ropstad vedgår at han tok grep for å slippe skatt på statsrådsboligen som han har hatt fra 2019. Det dreier seg ifølge avisa om 175.000 kroner, og Ropstad er i dialog med Skatteetaten om å betale skatten.

Les også
Pappa-Ropstad bekrefter «husleieavtale»

Fredag klokken 11.30 møtte Ropstad pressen for å svare på det som har kommet frem. Her redegjorde han for hva som har skjedd, og beklaget. Det gjør han også i en SMS til Agderposten fredag ettermiddag:

- Jeg har gjort en feil. Det beklager jeg. Jeg forstår at dette skuffer mange. Jeg er motivert for å gjøre jobben fremover, men tillit er ikke noe jeg kan kreve, men gjøre meg fortjent til, skriver han.

MØTTE PRESSEN: Kjell Ingolf Ropstad svarte på informasjonen om pendlerbolig-beskatningen som har kommet frem. Foto: Ali Zare/NTB

KrF-lederen vedgikk under pressekonferansen at han skulle ha meldt fra til Statsministerens kontor om at han likevel ikke betalte utgifter hos foreldrene, slik han først opplyste om.

Når Skatteetaten etter hvert presiserte hvordan regelverk skal tolkes, tok Ropstad kontakt for å gjøre opp for seg. Han er nå i dialog med dem om å betale tilbake.

Ropstad varslet på pressekonferansen ikke at han går av som partileder. Til TV 2 etterpå svarte han at han er motivert til å fortsette, både som partileder og som statsråd de siste fire ukene. Samtidig skjønner han at han har skuffet mange.

Les også
Ropstad innrømmer å ha lagt en plan for å unngå skatt: - Jeg gjorde en dårlig vurdering