FÅR MANGE HENVENDELSER: Robert Cornels Nordli utenfor Arendal kultur- og rådhus - i aksjon med å svare på telefoner angående korona - Covid19. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Ringes ned om koronavaksine: – Vi tar kontakt med deg

Arendal kommune får en rekke henvendelser fra innbyggere som lurer på når de skal vaksineres. Ordfører Robert Nordli minner folk på at de blir kontaktet når det er deres tur.

– Du som innbygger trenger ikke å kontakte oss. Vi tar kontakt med deg når skal få tilbud om vaksinen, sier Nordli til Agderposten.

Arendal kommune starter vaksinering mot koronavirus 5. januar. Først i køen var beboere ved institusjoner. Nå er det folk på omsorgssentre som står for tur.

– Vi følger FHIs retningslinjer når det gjelder prioritering, og i løpet av denne uken eller tidlig neste uke vil alle innbyggere over 75 år få et informasjonsbrev fra kommunen i posten, sier ordføreren.

Får sms eller telefon

Han opplyser at kommunen vil sende ut sms med informasjon når det er din tur til å bestille time dersom du ønsker vaksinen.

– Hvis du ikke har mobil kommer vi til å ringe deg på telefon. De som ikke kan bestille time på nettet kan ringe kommunens vaksinetelefon, sier han.

– Og det er viktig at du kun ringer den dersom du skal bestille time. Det er de vi må prioritere. Hvis du har generelle spørsmål rundt vaksinering skal du ikke ringe dit, legger ordføreren til.

Han minner om at byens befolkning alltid kan oppdatere seg via kommunens hjemmeside www.arendal.kommune.no/koronavaksine.

Det er Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Grimstad og Arendal først. Vaksinen gis i to doser med tre ukers mellomrom.

Dette er prioriteringsrekkefølgen per nå (FHI):

1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper #

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper #

3. Alder 75–84 år

4. Alder 65–74 år

OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp.

5. Alder 55–64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se listen under)

6. Alder 45–54 år med underliggende sykdommer/tilstander

7. Alder 18–44 år med underliggende sykdommer/tilstander

8. Alder 55–64 år

9. Alder 45–54 år