NRK PÅ PLASS: Crewet til NRK har i likhet med ni partiledere tatt turen til Arendal for å arrangere den kjente partilederdebatten. Foto: Elisabeth Stubø

Rigges til partilederdebatt: – Tror de har konsa og er klare for debatt

Det rigges klart for partilederdebatt i Kulturhuset. Programleder Fredrik Solvang ønsker seg tydelige svar fra landets fremste politikere på om koronastrategien har vært god nok.

– Jeg tror vi kan forvente oss ni veldig kampklare og forberedte partiledere. De har reist ens æren til Arendal for dette. Jeg tror de har konsa og er klare for debatt, sier kveldens programleder Fredrik Solvang til Agderposten.

Koronapreget sending

På agendaen er det ikke overraskende at det er dagens koronasituasjon får en stor plass i sendingen.

– Vi må snakke om den dramatiske situasjonen vi er i akkurat nå med ny nedstenging og nye innstramminger. Om det vi har vært med på nå har vært en god strategi. Sommeren skulle brukes til å bygge opp kapasitet, men vi ser fremdeles at den er dårlig flere steder. Så vil også arbeidsliv, arbeidsplasser og økonomien få plass i sendingen, sier Solvang.

Det globale bildet, arbeidet rundt vaksine og hvem som skal få en eventuell vaksine først vil også være debattema på kulturhuset i Arendal. Solvang kommer i kjent stil til å be om tydelige svar fra kveldens debattanter.

LEDER DEBATTEN: Programleder for Debatten på NRK, Fredrik Solvang, skal leder partilederdebatten torsdag kveld. Han tror vi får se ni godt forberedte debattanter. Foto: SCANPIX

Trist med Arendalsuka

– Jeg er spent på om de er helt enig om hva målet med denne strategien er. Jeg tror ikke nødvendigvis de har det klart for seg. Hva sikter vi mot, hvor mange mener vi skal kunne bli sjuke, hvor mange kan dø.

Under kveldens debatt deltar alle de ni partilederne som er representert på Stortinget. Det betyr at også Trine Skei Grande som for et halvt år siden forlot både statsrådsplass, og meldte sin avgang som partileder i Venstre, trolig deltar i sin siste partilederdebatt.

Partilederdebatten omtales ofte som høydepunktet under hver Arendalsuka. Nå kommer debatten å regne mer som et plaster på såret, ettersom resten av uka er avlyst.

– Jeg synes det er synd og trist at Arendalsuka ble avlyst. Det er en viktig møteplass for mange, sier Solvang.